Bereidingswijze
Blancheer de haricots verts 3 minuten in kokend water. Giet af in een vergiet en spoel koud af totdat ze lauwwarm zijn.
Verwarm wat olie in een wok of pan en bak de knoflook met de boontjes 5 minuten.
Roer ondertussen een glad papje van bloem, water en de siroop. Doe deze mix bij de knoflook en de boontjes en blijf roerend omscheppen, zodat alle boontjes met een sticky laagje bedekt zijn. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Bestrooi de boontjes met Chili vlokken en het sesamzaad. Werk af met her en daar een blaadje verse munt en een kneepje vers citroensap.
Verwarm wat olie in een wok of pan en bak de knoflook met de boontjes 5 minuten.
Roer ondertussen een glad papje van bloem, water en de siroop. Doe deze mix bij de knoflook en de boontjes en blijf roerend omscheppen, zodat alle boontjes met een sticky laagje bedekt zijn. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Bestrooi de boontjes met Chili vlokken en het sesamzaad. Werk af met her en daar een blaadje verse munt en een kneepje vers citroensap.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
In veel Aziatische keukens bestaat een goed gerecht uit een in goed balans zijnde recept van zoet, zuur, bitter, pittig en umami. Daarbij is de textuur ook heel belangrijk. Voor het zoete element in die gerechten gebruikt men vaak palmsuiker ( en wij eventueel de donkerbruine basterdsuiker.) Maar om te zoeten kun je ook siroop gebruiken en deze siroop geeft dit gerecht nóg meer smaak.
Ik had nog een restje boontjes van onderstaand gegrilde-tonijn-op-een-bijzonder-fijne-oosterse-salade
recept over en heb wat geëxperimenteerd met de ingrediënten .
Deze siroop met flink wat ijsklonten en water is een zomers verkoelend alcoholvrij drankje met weinig calorieën.
Ik had nog een restje boontjes van onderstaand gegrilde-tonijn-op-een-bijzonder-fijne-oosterse-salade
recept over en heb wat geëxperimenteerd met de ingrediënten .
Deze siroop met flink wat ijsklonten en water is een zomers verkoelend alcoholvrij drankje met weinig calorieën.
Ingrediënten
700 gram haricots vers
6 teen knoflook gepeld in plakjes gesneden
2 el sesamzaad licht geroosterd
olijfolie
1 tl bloem
50 ml Soof Siroop Lemon, Mint & Apple
Chili vlokken naar smaak ( ik had Chilipeper)
2 el water
peper en zout naar smaak
( optioneel muntblaadjes en wat citroensap)
6 teen knoflook gepeld in plakjes gesneden
2 el sesamzaad licht geroosterd
olijfolie
1 tl bloem
50 ml Soof Siroop Lemon, Mint & Apple
Chili vlokken naar smaak ( ik had Chilipeper)
2 el water
peper en zout naar smaak
( optioneel muntblaadjes en wat citroensap)
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan, wok, snijplank en mes
Leuke tips
Lekker met eventueel wat rijst en een pittig stukje vlees.
In plaats van Chilivlokken of poeder kun je ook rode peper gebruiken zonder zaad in reepjes en die meebakken met de boontjes en de knoflook.
In plaats van Chilivlokken of poeder kun je ook rode peper gebruiken zonder zaad in reepjes en die meebakken met de boontjes en de knoflook.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492535
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Culy.nl eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch