Gegrilde tonijn op een Oosterse salade.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/23/2022 - 18:46
Bereidingswijze
Wrijf de tonijn aan beide kanten in met een marinade van 1 el sojasaus vermengd met 2 el olie. Laat dit een klein half uurtje intrekken.


Kook ondertussen de schone boontjes in water met het bouillonblokje beetgaar. Giet af en spoel onder stromend water koud. Laat goed uitlekken.

Klop in een saladekom een dressing van het citroensap, de rasp, 2 el olie en 2 el sojasaus. Proef even. Misschien wil je wat meer citroensap en rasp toevoegen, of juist nog wat extra sojasaus.

Voeg de koude boontjes, wortel julienne, rode peper, bosui toe en roer dit door de dressing. Dit kan ruim van te voren , zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.

Werk vlak voor het serveren de knapperige waterkers erdoor.

Stook de grillpan goed heet en grill de tonijn in 3 minuten rosé en aan één kant bruin. Keer de tonijn pas als de gegrilde kant vanzelf van de ribbels loslaat

Verdeel de salade over 2 borden en leg er de tonijn bovenop. Bestrooi met wat gefrituurde uitjes.( seroendeng in het officiële recept)

Lekker met wat noedels naar keuze.
Afbeelding
Gegrilde tonijn op een Oosterse salade.
Gegrilde tonijn op een Oosterse salade.
Gegrilde tonijn op een Oosterse salade.
Gegrilde tonijn op een Oosterse salade.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
De salade kun je helemaal voorbereiden. De smaken krijgen dan alle kans om in te trekken en dat maakt de salade echt verrukkelijk. Vlak voor het serveren even de waterkers erdoor mengen en klaar.Dit gerecht heb ik naar onze smaak aangepast en meer groente toegevoegd. Ook in de dressing heb ik meer naar smaak van alles toegevoegd. De gegrilde tonijn smaakt heerlijk op deze bijzonder fijne salade. En zeer zeker ook smaakvol  bij andere Aziatische gerechten. 
Ingrediënten
2 stuks verse tonijnfilet à 150 gram
2 el sojasaus met minder zout
150 gram haricots verts getopt en gehalveerd
2 el olie naar keuze
sap en rasp van een halve citroen( ik nam een hele)
½ rode peper zonder zaad en lijst in reepjes( ik nam een hele)
1 bosuitje in ringetjes
75 gram waterkers grove steeltjes verwijderd
75 gram winterpeen in julienne gesneden ( of geraspt)
2 el gefrituurde uitjes( of seroendeng)
½ bouillonblokje met minder zout ( kip of groente)
Hulpmiddelen & keukengerei
Saladekom, snijplank en mes. pan om te blancheren.
Leuke tips
Lekker met wat atjar en eventueel wat noedels.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492534
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Visrecepten.nl eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47