Pittige gehaktballen in sambaljus uit de slow cooker

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/23/2022 - 09:32
Bereidingswijze
- Meng alle kruiden en maak de gehaktballen. Laat ze dan 5 min. rusten. Bak ze bruin in boter met een scheutje olie.
-Blus het af met citroensap en voeg de ketjap en sambal toe. Doe er 12 cl water bij en zet je slowcooker 2.5 a 3 uur op low.

Hoge druk; in hogedrukcooker Crock-Pot Express, Instantpot etc aanbraden en 10 min. op manuel.
Afbeelding
Pittige gehaktballen in sambaljus uit de slow cooker
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Superlekker met een stamppotje!
Ingrediƫnten
500 gr gehakt, ik heb graag rundvlees maar neem wat jij lekker vindt.
1 halve duim verse gember, geraspt
6 tenen knoflook, fijn gehakt
2 kleine sjalotten, fijngehakt
2 rode pepers, fijn gehakt of 2 thls chili vlokken
1 thl korianderpoeder
1 thl komijnpoeder
beetje zout
scheutje zoete ketjap
1 ei
2 el maizena of arrowroot
(voeg wat meer toe als het niet voldoende bindt.)

Voor de jus, sap van halve citroen, sambal naar keuze, een scheutje ketjap. *optioneel een rode peper mee sudderen in de jus.
(Ik heb een potje sambal jerut gebruikt, zo lekker! Het geeft een heerlijk frisse tint aan de sambal door het Aziatische limoentje.)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492531
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
slow & multicooker
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester