Bereidingswijze
1. Zet je pan op Saute of neem koekenpan. Vul deze met ruim olie. Niet te zuinig.
2. Bak de uien met rode pepers op smaak, voeg dan de trassi, tomatenpuree ,gember en knoflook toe en bak kort mee.
3. Voeg de kip toe en bak rondom aan, paar minuten is voldoende. Zet je pan stop. Doe hierbij de sambal, ketjap, citroensap en suiker.
4. Slowcook: 3.5 uur op low
Multi/ CPE : 7 min High Pressure NR
Als de saus wat dun is kun je dit binden met biologische arrow root. Dit is een natuurlijk bindmiddel en heeft geen bijsmaak.
Ik doe het nog even op een platte schaal onder de grill maar dit kun je ook overslaan en gelijk aanvallen!
2. Bak de uien met rode pepers op smaak, voeg dan de trassi, tomatenpuree ,gember en knoflook toe en bak kort mee.
3. Voeg de kip toe en bak rondom aan, paar minuten is voldoende. Zet je pan stop. Doe hierbij de sambal, ketjap, citroensap en suiker.
4. Slowcook: 3.5 uur op low
Multi/ CPE : 7 min High Pressure NR
Als de saus wat dun is kun je dit binden met biologische arrow root. Dit is een natuurlijk bindmiddel en heeft geen bijsmaak.
Ik doe het nog even op een platte schaal onder de grill maar dit kun je ook overslaan en gelijk aanvallen!
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittig kipgerecht dat we met de slowcooker bereiden
Ingrediënten
750 gr kippendij/ filet in dunne reepjes.
2 uien , fijn gehakt
2 rode pepers , fijn gehakt
6 teentjes knoflook, fijn gehakt
0.5 tl trassi
0.5 duim gember ,geraspt
1. el tomatenpuree
3 el sambal Brandal
3 el dikke ketjap (ABC bijv.)
1 el bruine of palmsuiker
Sap van halve citroen
Arrow Root * zie toelichting bij leuke tips
2 uien , fijn gehakt
2 rode pepers , fijn gehakt
6 teentjes knoflook, fijn gehakt
0.5 tl trassi
0.5 duim gember ,geraspt
1. el tomatenpuree
3 el sambal Brandal
3 el dikke ketjap (ABC bijv.)
1 el bruine of palmsuiker
Sap van halve citroen
Arrow Root * zie toelichting bij leuke tips
Leuke tips
*Arrowroot is een zetmeel dat wordt verkregen uit de wortelstokken van verschillende tropische planten, traditioneel Maranta arundinacea, maar ook uit Florida arrowroot van Zamia integrifolia en tapioca van cassave, die vaak wordt aangeduid als arrowroot.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492530
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Slow&multicooker
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht