Zalm in ananas op de bbq met orzosalade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 05/21/2022 - 08:47
Bereidingswijze
Ontdoe de ananas van de harde onderkant en bovenkant en snijd de zijkanten eraf. Snijd per ananas 4 plakken. Leg elke zalmfilet tussen 2 plakken ananas, kruid met peper en zout en bind het geheel samen met een takje tijm. Laat 1 uur in de koelkast rusten.

Maak ondertussen de orzosalade. Kook hiervoor de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de pasta met koud water en meng met de rode ui, tomaat en bieslook. Snijd het vruchtvlees van 1 ananas in kleine blokjes en meng ze onder de pastasalade.

Bak de ananas-zalm pakketjes gedurende 15 minuten op de BBQ, draai in het midden van de baktijd even om. Dien op in zijn geheel, samen met de orzosalade.
Afbeelding
Zalm in ananas op de bbq met orzosalade
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Origineel BBQ gerecht dat niet zo veel werkt vraagt 
Ingrediënten
4 zalm (± 150 g per stuk)
1 rode ui (fijngesnipperd)
1 tomaat (in blokjes)
280 gram orzo
2 ananas
bieslook (verse, grof gehakt)
tijm (verse)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492522
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester