Bereidingswijze
Beschuitbodem
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde (spring)vorm van 24 centimeter in met boter en bekleed de bodem met een stuk bakpapier.
2. Splits de eieren en doe de eiwitten met het zout in een brandschone kom. Klop de eiwitten luchtig op met een (hand)mixer met garde(s) en voeg tijdens het kloppen geleidelijk de helft van de suiker toe. Klop de eiwitten tot ze stijf zijn.
3. Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in enkele minuten tot een luchtige massa. Spatel ¼ van het opgeklopte eiwit door de eigelen. Voeg – als dit goed gemengd is – de rest van het opgeklopte eiwit in 2 delen toe. Probeer het mengsel daarbij zo luchtig mogelijk te houden. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven de kom en spatel dit door de luchtige eimassa. Schep het beslag in de vorm, strijk het glad en bak het chocolade biscuit 20 min
4. Laat de bodem afkoelen. Snijd de bodem vervolgens in twee of 3 lagen
Chocolademousse
Maak vervolgens de chocolademousse
1. Smelt de chocolade au bain-marie en roer hem glad. Klop boter en licor 43 erdoor.
2. Split de eieren. Klop eiwitten in een vetvrije (glazen) kom stijf. Voeg halverwege beetje bij beetje de suiker toe. De eiwitten zijn klaar als het zo stijf is dat je het op zijn kop kan houden
3. Klop eidooiers 2 a 3 min dik en romig. Zorg dat het dezelfde tempratuur is als de chocolade en klap het vervolgens door de chocolade
4. Klop slagroom stijf. Roer een el slagroom door het chocolademengsel en spatel vervolgens de rest erdoor.
5. Roer vervolgens een kwart van het eiwit met een spatel door het chocolademengsel. Spatel vervolgens de rest door het mengsel.
6. Zet 2 a 3 uur koud weg.
7. Als de chocolademousse stijf is kan je het voorzichtig tussen de lagen en smeer aan de zijkanten en bovenkant.
8. Laat de taart opstijven in de koelkast
Chocoaladeganache
1. smelt de chocolade en slagroom au bain-marie
2. wanneer het glad is zet je het in de koelkast en roer je het af en toe.
3. smeer op de taart als de ganache zo dik als vla is.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde (spring)vorm van 24 centimeter in met boter en bekleed de bodem met een stuk bakpapier.
2. Splits de eieren en doe de eiwitten met het zout in een brandschone kom. Klop de eiwitten luchtig op met een (hand)mixer met garde(s) en voeg tijdens het kloppen geleidelijk de helft van de suiker toe. Klop de eiwitten tot ze stijf zijn.
3. Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in enkele minuten tot een luchtige massa. Spatel ¼ van het opgeklopte eiwit door de eigelen. Voeg – als dit goed gemengd is – de rest van het opgeklopte eiwit in 2 delen toe. Probeer het mengsel daarbij zo luchtig mogelijk te houden. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven de kom en spatel dit door de luchtige eimassa. Schep het beslag in de vorm, strijk het glad en bak het chocolade biscuit 20 min
4. Laat de bodem afkoelen. Snijd de bodem vervolgens in twee of 3 lagen
Chocolademousse
Maak vervolgens de chocolademousse
1. Smelt de chocolade au bain-marie en roer hem glad. Klop boter en licor 43 erdoor.
2. Split de eieren. Klop eiwitten in een vetvrije (glazen) kom stijf. Voeg halverwege beetje bij beetje de suiker toe. De eiwitten zijn klaar als het zo stijf is dat je het op zijn kop kan houden
3. Klop eidooiers 2 a 3 min dik en romig. Zorg dat het dezelfde tempratuur is als de chocolade en klap het vervolgens door de chocolade
4. Klop slagroom stijf. Roer een el slagroom door het chocolademengsel en spatel vervolgens de rest erdoor.
5. Roer vervolgens een kwart van het eiwit met een spatel door het chocolademengsel. Spatel vervolgens de rest door het mengsel.
6. Zet 2 a 3 uur koud weg.
7. Als de chocolademousse stijf is kan je het voorzichtig tussen de lagen en smeer aan de zijkanten en bovenkant.
8. Laat de taart opstijven in de koelkast
Chocoaladeganache
1. smelt de chocolade en slagroom au bain-marie
2. wanneer het glad is zet je het in de koelkast en roer je het af en toe.
3. smeer op de taart als de ganache zo dik als vla is.
Afbeelding
Aantal personen
12.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze heerlijke chocoladetaart heb ik zelf bedacht. Als je van pure chocolade houden is dit godelijk. luchtig en vol chocolade. de aardbeien geven een frisse touch. het bestaat uit 3 onderdelen, een luchtige beschuitcake, chocolademouse en on top een chocoladeganache
Ingrediënten
Chocoladebescuit:
5 eieren
150 gr suiker
¼ tl zout
125 gr bloem
25 gr cacaopoeder
chocolademousse
290 gr pure chocolade:120 gr pure chocolade 85% en 170 gr pure chocolade
160 gr slagroom
6 eieren
2 el licor 43
3 el basterdsuiker
38 gr boter
Chocoladeganache
180 pure chocolade
200 slagroom
5 eieren
150 gr suiker
¼ tl zout
125 gr bloem
25 gr cacaopoeder
chocolademousse
290 gr pure chocolade:120 gr pure chocolade 85% en 170 gr pure chocolade
160 gr slagroom
6 eieren
2 el licor 43
3 el basterdsuiker
38 gr boter
Chocoladeganache
180 pure chocolade
200 slagroom
Hulpmiddelen & keukengerei
taartvorm 24 cm
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1492518
Homepage ID
2463442
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht