Bereidingswijze
Bereiding in de keuken (15 min.) :
1 Snij inkepingen in de breedte van elke tomaat. Snij zo diep mogelijk (tot ± 3/4 diep) en laat tussen elke inkeping ± 1/2 cm. Laat de mozzarella uitlekken en snij in dunne schijfjes. Pluk de blaadjes basilicum (hou er enkele apart voor de afwerking).
2 Vul elke inkeping met wat pesto, een schijfje mozzarella en enkele basilicumblaadjes. Smeer ook wat pesto op de bovenkant van de tomaten.
Bereiding op de barbecue (15 min.) :
- Schik de tomaten op een barbecuebestendige ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Laat 10 à 15 min. afgedekt bakken (bv. met aluminiumfolie). Kruid met peper en zout en bestrooi met de rest van de basilicum.
1 Snij inkepingen in de breedte van elke tomaat. Snij zo diep mogelijk (tot ± 3/4 diep) en laat tussen elke inkeping ± 1/2 cm. Laat de mozzarella uitlekken en snij in dunne schijfjes. Pluk de blaadjes basilicum (hou er enkele apart voor de afwerking).
2 Vul elke inkeping met wat pesto, een schijfje mozzarella en enkele basilicumblaadjes. Smeer ook wat pesto op de bovenkant van de tomaten.
Bereiding op de barbecue (15 min.) :
- Schik de tomaten op een barbecuebestendige ovenschotel en besprenkel met de olijfolie. Laat 10 à 15 min. afgedekt bakken (bv. met aluminiumfolie). Kruid met peper en zout en bestrooi met de rest van de basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk zuiders BBQ bijgerecht dat je in de keuken maakt, zodat je aan de BBQ alleen maar hoeft te bakken !
Ingrediënten
4 smaaktomaten
1/2 plantje basilicum
125 g mozzarella
4 el groene pesto
2 el olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
1/2 plantje basilicum
125 g mozzarella
4 el groene pesto
2 el olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
BBQ ovenschotel
aluminiumfolie
aluminiumfolie
Leuke tips
drankensuggestie
Bier : Rodenbach Classic Roodbruin bier
Wijn : Veneto I.G.T. Garganega Le Cenge Veneto - Italië
Bier : Rodenbach Classic Roodbruin bier
Wijn : Veneto I.G.T. Garganega Le Cenge Veneto - Italië
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492514
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
colruyt
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch