Bereidingswijze
Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking in het kippenbouillonblokje gaar. Spoel koud en laat uitlekken.
Roer de dressing door elkaar, voeg peper en zout toe. Proef en voeg zo nodig nog wat Griekse yoghurt, mayonaise of sriracha toe.
Snij alle ingrediënten en meng deze door de macaroni. Voeg de dressing toe , roer alles goed door elkaar en proef. Garneer de salade naar believen en zet koel en afgedekt tot gebruik weg.
Roer de dressing door elkaar, voeg peper en zout toe. Proef en voeg zo nodig nog wat Griekse yoghurt, mayonaise of sriracha toe.
Snij alle ingrediënten en meng deze door de macaroni. Voeg de dressing toe , roer alles goed door elkaar en proef. Garneer de salade naar believen en zet koel en afgedekt tot gebruik weg.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ideale en voedzame salade om snel in de ochtenduren te bereiden. In de koelkast ermee en laat die smaken zich maar fijn vermengen. Klaar is je avondmaaltijd en dan 's avonds in de schaduw buiten ervan genieten.
Ingrediënten
1 blikje tonijn op waterbasis uitgelekt
1 ei hard gekookt, gekoeld, gepeld en in blokjes gesneden
120 gram fijne macaroni( of andere pasta)
1 kippenbouillonblokje met minder zout
1/2 rode, gele en oranje paprika in kleine blokjes
1 stukje courgette in kleine blokjes
1 stukje peen geschild in blokjes of reepjes
enkele radijsjes ( mix)
85 gram edamame boontjes uitgelekt
1 sjalot gesnipperd
DRESSING
11/2 volle el Griekse Yoghurt
11/2 volle el ( Belgische) mayonaise
sriracha ( hoeveelheid naar smaak)
peper en zout naar smaak
cocktailaugurkjes en snoeptomaatjes ter garnering( optie)
1 ei hard gekookt, gekoeld, gepeld en in blokjes gesneden
120 gram fijne macaroni( of andere pasta)
1 kippenbouillonblokje met minder zout
1/2 rode, gele en oranje paprika in kleine blokjes
1 stukje courgette in kleine blokjes
1 stukje peen geschild in blokjes of reepjes
enkele radijsjes ( mix)
85 gram edamame boontjes uitgelekt
1 sjalot gesnipperd
DRESSING
11/2 volle el Griekse Yoghurt
11/2 volle el ( Belgische) mayonaise
sriracha ( hoeveelheid naar smaak)
peper en zout naar smaak
cocktailaugurkjes en snoeptomaatjes ter garnering( optie)
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, pan en saladekom
Leuke tips
Mooie salade om groente leftovers te verwerken. Kies groentjes die je lekker vindt. Heerlijk als extra hapje bij je lunch de volgende dag.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492506
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht