Bereidingswijze
De spinazie goed wassen, steeltjes verwijderen en in de diepe stoomschaal doen.
Aardappels in het kookmandje doen en in de mixkom zetten.
Water met bouillonpoeder in de mixkom gieten. De stoomschaal erop zetten.
Stoomstand / 30 min..
Stoomschaal eraf halen. Kookmandje eruit nemen. Mixkom legen, maar 100 ml. kookvocht opvangen.
Mixkom drogen.
Sjalot en evt. knoflookteentje in de mixkom doen.
6 sec. / stand 5 fijnhakken.
Boter en olie toevoegen.
Fruiten 3 min. / 120 C.
Bloem toevoegen.
Fruiten 3 min. / 120 C.
Slagroom, kookvocht, zout, peper en nootmuskaat toevoegen.
Koken 5 min. / 100 C.
De uitgelekte spinazie toevoegen.
4 sec. / stand 4 fijnhakken.
Naar smaak nog kruiden en boter toevoegen.
Voor de aardappelpuree het roeropzetstuk in de schone mixkom zetten.
Melk en slagroom in de mixkom doen.
Verwarmen 2 min. / 100 C.
Aardappels, zout, boter en nootmuskaat toevoegen.
30 sec. / stand 3 pureren.
Vissticks bakken in de airfryer of oven.
Spiegeleieren bakken en met aardappelpuree, spinazie en vissticks serveren.
I.p.v. spiegeleieren neem ik altijd hardgekookte eieren..
Aardappels in het kookmandje doen en in de mixkom zetten.
Water met bouillonpoeder in de mixkom gieten. De stoomschaal erop zetten.
Stoomstand / 30 min..
Stoomschaal eraf halen. Kookmandje eruit nemen. Mixkom legen, maar 100 ml. kookvocht opvangen.
Mixkom drogen.
Sjalot en evt. knoflookteentje in de mixkom doen.
6 sec. / stand 5 fijnhakken.
Boter en olie toevoegen.
Fruiten 3 min. / 120 C.
Bloem toevoegen.
Fruiten 3 min. / 120 C.
Slagroom, kookvocht, zout, peper en nootmuskaat toevoegen.
Koken 5 min. / 100 C.
De uitgelekte spinazie toevoegen.
4 sec. / stand 4 fijnhakken.
Naar smaak nog kruiden en boter toevoegen.
Voor de aardappelpuree het roeropzetstuk in de schone mixkom zetten.
Melk en slagroom in de mixkom doen.
Verwarmen 2 min. / 100 C.
Aardappels, zout, boter en nootmuskaat toevoegen.
30 sec. / stand 3 pureren.
Vissticks bakken in de airfryer of oven.
Spiegeleieren bakken en met aardappelpuree, spinazie en vissticks serveren.
I.p.v. spiegeleieren neem ik altijd hardgekookte eieren..
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Jeugdherinneringen: vissticks met aardappelpuree, spinazie en spiegelei. Het lievelingseten van veel kinderen.
Ingrediënten
Aardappelpuree:
900 gr. bloemige aardappels, in stukken
150 gr. melk
70 gr. kookroom, 15%
50 gr. zachte boter
1/2 theel. zout
snufje nootmuskaat
Spinazie:
600 gr. verse bladspinazie
1 ltr. water
1/2 theel. groentebouillon- of kruidenbouillonpoeder
1 sjalot
evt. 1 teentje knoflook
30 gr. boter
1 eetl. olijfolie
20 gr. bloem
100 gr. slagroom
1/4 theel. zout
snufje peper
flink snufje nootmuskaat
vissticks
eieren
900 gr. bloemige aardappels, in stukken
150 gr. melk
70 gr. kookroom, 15%
50 gr. zachte boter
1/2 theel. zout
snufje nootmuskaat
Spinazie:
600 gr. verse bladspinazie
1 ltr. water
1/2 theel. groentebouillon- of kruidenbouillonpoeder
1 sjalot
evt. 1 teentje knoflook
30 gr. boter
1 eetl. olijfolie
20 gr. bloem
100 gr. slagroom
1/4 theel. zout
snufje peper
flink snufje nootmuskaat
vissticks
eieren
Hulpmiddelen & keukengerei
Monsieur Cuisine of Thermomix / airfryer of oven
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492504
Homepage ID
2804699
Teller
0
Bron
Food With Love
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht