Bereidingswijze
-Snijd de sjalot en koriander fijn. Meng in een middelgrote mengkom ingrediënten van sjalot tot rode pepervlokken. Roer ze snel om en meng. Laat de saussmaak ongeveer 10-15 minuten op kamertemperatuur komen.
-Rooster ondertussen de cashew- en hennepharten in een koekenpan op middelhoog vuur gedurende ongeveer 3-4 minuten. Roer en gooi vaak om te voorkomen dat ze aanbranden.
-Je weet wanneer ze klaar zijn. Je moet een nootachtige geroosterde smaak ruiken en de noten en zaden zijn licht goudbruin.
-Maal de noten en zaden in een kleine keukenmachine of maal ze in een vijzel tot ze grof gemalen zijn.
-Strooi vlak voor het serveren 1 eetlepel geroosterd "rijstpoeder" over de saus.
Gebruik en serveer onmiddellijk voor gegrild vlees (kip, rundvlees of varkensvlees).
-Rooster ondertussen de cashew- en hennepharten in een koekenpan op middelhoog vuur gedurende ongeveer 3-4 minuten. Roer en gooi vaak om te voorkomen dat ze aanbranden.
-Je weet wanneer ze klaar zijn. Je moet een nootachtige geroosterde smaak ruiken en de noten en zaden zijn licht goudbruin.
-Maal de noten en zaden in een kleine keukenmachine of maal ze in een vijzel tot ze grof gemalen zijn.
-Strooi vlak voor het serveren 1 eetlepel geroosterd "rijstpoeder" over de saus.
Gebruik en serveer onmiddellijk voor gegrild vlees (kip, rundvlees of varkensvlees).
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Thaise saus is rokerig, kruidig, zoet en zuur. Het is eigenlijk alles wat je leuk vindt aan Thais eten in één kom. Deze Thaise dipsaus vind je op elke straathoek in Thailand omdat hij snel te maken is en met simpele ingrediënten. Sprenkel deze Thaise Chili-dipsaus over gegrilde kip, biefstuk, varkensvlees, plakkerige rijst of wat je maar wilt!
Ingrediënten
Saus (Thaise chili dipsaus)
15 g sjalotten, fijngesnipperd
40 g koriander, fijngehakt
1 tot 1 heel limoensap
1 tot 1 ½ el vissaus
½ tl tot 1 tl bruine suiker
1 tot 1 ½ tl gedroogde rode pepervlokken
1 el geroosterd “kleefrijst” poeder, zie hieronder
Thais geroosterd "kleefrijst" poeder (graanvrije, glutenvrije versie):
50 g rauwe cashewnoten
50 g hennepzaadharten
15 g sjalotten, fijngesnipperd
40 g koriander, fijngehakt
1 tot 1 heel limoensap
1 tot 1 ½ el vissaus
½ tl tot 1 tl bruine suiker
1 tot 1 ½ tl gedroogde rode pepervlokken
1 el geroosterd “kleefrijst” poeder, zie hieronder
Thais geroosterd "kleefrijst" poeder (graanvrije, glutenvrije versie):
50 g rauwe cashewnoten
50 g hennepzaadharten
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492503
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch