Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/16/2022 - 12:31
Bereidingswijze
- Zet de bouillon in gelijke delen met volle melk en kookroom op het vuur en breng het aan de kook.
- Breng op smaak met peper uit de molen en zeezout en voeg op het laatste moment de fijn gesneden daslook toe.
- Laat de soep 5 minuutjes trekken op een klein pitje (de soep mag niet meer koken!!) en blender het geheel glad na toevoegen van de geklopte eieren (of dooiers) roer alles goed door elkaar.
- Serveer in een diep bord of kom en garneer eventueel met een blaadje of wat bloemetjes (ook eetbaar) van de daslook.
Afbeelding
Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys
Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys
Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys
Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys
Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys
Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys
Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys
Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Soms kom je recepten tegen van dicht bij de bron.
In de lente ligt er op vele plekken in Zuid Limburgse bossen een deken van daslook. Het lijkt me dan ook waarschijnlijk dat zodoende dit recept is ontstaan.
Ingrediƫnten
- 4 dl groenten- of gevogeltebouillon
- 4 dl volle melk
- 4 dl kookroom
- versgemalen peper en zeezout
- 2-4 handenvol daslook (naar smaak)
- 2 eidooiers (of hele eieren)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Regionaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492498
Homepage ID
2066044
Teller
0
Bron
petitchef-Taverna Lambieck / een beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse