Bereidingswijze
-Voeg in een middelgrote pan boter, slagroom en roomkaas toe. Kook op middelhoog vuur en klop tot het gesmolten is.
-Voeg de gehakte knoflook, knoflookpoeder, italiaanse kruiden, zout en peper toe. Blijf kloppen tot een gladde massa. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe.
-Breng aan de kook en kook nog ongeveer 3-5 minuten of totdat het begint in te dikken.
-Voeg de gehakte knoflook, knoflookpoeder, italiaanse kruiden, zout en peper toe. Blijf kloppen tot een gladde massa. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe.
-Breng aan de kook en kook nog ongeveer 3-5 minuten of totdat het begint in te dikken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze romige looksaus werd in 1914 bedacht door Alfredo di Lelio. Hij kookte fettuccine (brede lintpasta) en bracht dit op smaak met boter en Parmezaanse kaas in zijn restaurant Alfredo alla Scrofa in Rome. Leuk om te weten: het restaurant aan de Via della Scrofa 104 bestaat nog steeds, en je kunt er uiteraard nog steeds het beroemde gerecht bestellen.
Ingrediënten
100 g boter
50 cl zware slagroom of 2 kopjes
120 g roomkaas
½ theelepel gehakte knoflook
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel italiaanse kruiden
¼ theelepel zout
¼ theelepel peper
100 g geraspte Parmezaanse kaas
50 cl zware slagroom of 2 kopjes
120 g roomkaas
½ theelepel gehakte knoflook
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel italiaanse kruiden
¼ theelepel zout
¼ theelepel peper
100 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492492
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch