Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 170°C.
-Snij de kipfilets in hapklare stukjes en breng op smaak met zout en peper.
-Doe de maizena en de lichtgeklopte eieren in aparte kommen.
-Doop de kip in maizena, wentel ze door het eimengsel en vervolgens terug in de maizena.
-Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip tot ze bruin is. Leg de kip in een ingevette ovenschaal.
-Meng in een kom honing, sojasaus, ketchup, bruine suiker, rijstwijnazijn, sesamolie, gehakte knoflook en 1 tl maizena. Giet over de kip en bak tot de kip gaar is.
-roer de kip regelmatig dooreen zodat ze onder de saus blijft.
-werk af met sesamzaadjes
-Snij de kipfilets in hapklare stukjes en breng op smaak met zout en peper.
-Doe de maizena en de lichtgeklopte eieren in aparte kommen.
-Doop de kip in maizena, wentel ze door het eimengsel en vervolgens terug in de maizena.
-Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip tot ze bruin is. Leg de kip in een ingevette ovenschaal.
-Meng in een kom honing, sojasaus, ketchup, bruine suiker, rijstwijnazijn, sesamolie, gehakte knoflook en 1 tl maizena. Giet over de kip en bak tot de kip gaar is.
-roer de kip regelmatig dooreen zodat ze onder de saus blijft.
-werk af met sesamzaadjes
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hou je van Chinees ? Dan is eze honing-sesam kip de max !
Ingrediënten
4 kipfilets
1 kopje maizena
3 grote eieren
zout en peper
1/4 kopje koolzaadolie
Saus:
15 cl honing
15 cl sojasaus
10 cl ketchup
50 g bruine suiker
10 cl rijstwijnazijn
1 theelepel sesamolie
1 theelepel gehakte knoflook
1 Eetlepels maizena
extra sesamzaadjes voor garnering
1 kopje maizena
3 grote eieren
zout en peper
1/4 kopje koolzaadolie
Saus:
15 cl honing
15 cl sojasaus
10 cl ketchup
50 g bruine suiker
10 cl rijstwijnazijn
1 theelepel sesamolie
1 theelepel gehakte knoflook
1 Eetlepels maizena
extra sesamzaadjes voor garnering
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492491
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Allyssa Rivers
Drank
Uit
Bookmarked
32
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht