Bereidingswijze
1. Verwarm je oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal licht in of smeer hem in met anti-aanbakspray.
2. Meng in een pan de honing, Sriracha, knoflook, gember, rijstwijnazijn, sojasaus en limoensap tot alles goed gemengd is. Verwarm op middelhoog vuur tot het kookt. Zet het vuur uit. Meng maizena met 2 theelepels water en roer de saus erdoor.
3. Kruid de kip naar smaak met peper en zout. Leg de kipfilets in de ovenschaal en garneer met 2/3 van de huisgemaakte saus. Besprenkel met een beetje olijfolie en bak onafgedekt gedurende 30-40 minuten, of tot de interne temperatuur van de kip 165 ° C bereikt.
4. Haal uit de oven, garneer met sesamzaadjes, gesneden groene ui en koriander. Serveer onmiddellijk
2. Meng in een pan de honing, Sriracha, knoflook, gember, rijstwijnazijn, sojasaus en limoensap tot alles goed gemengd is. Verwarm op middelhoog vuur tot het kookt. Zet het vuur uit. Meng maizena met 2 theelepels water en roer de saus erdoor.
3. Kruid de kip naar smaak met peper en zout. Leg de kipfilets in de ovenschaal en garneer met 2/3 van de huisgemaakte saus. Besprenkel met een beetje olijfolie en bak onafgedekt gedurende 30-40 minuten, of tot de interne temperatuur van de kip 165 ° C bereikt.
4. Haal uit de oven, garneer met sesamzaadjes, gesneden groene ui en koriander. Serveer onmiddellijk
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gebakken kippenborsten met kleverige honing Sriracha-saus - Zeg vaarwel tegen saaie en drooggebakken kip! Deze ovengebakken kipfilets gesmoord in een zoete en plakkerige saus barsten van de smaak en zijn perfect sappig. Lekker met rijst, bulgur , quinoa of gebakken krieltjes
Ingrediënten
4 kipfilets
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels Sriracha ( kant en klaar te koop)
2 eetlepels honing
1 eetlepel rijstazijn (of witte wijnazijn)
Sap van 1 limoen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel vers geraspte gember
1 theelepel maizena
2 theelepels water
Zout en vers gemalen peper naar smaak
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels sesamzaadjes, voor garnering
2 groene uien (pijpajuin) in dunne plakjes, voor garnering
Vers gehakte koriander, voor garnering
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels Sriracha ( kant en klaar te koop)
2 eetlepels honing
1 eetlepel rijstazijn (of witte wijnazijn)
Sap van 1 limoen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel vers geraspte gember
1 theelepel maizena
2 theelepels water
Zout en vers gemalen peper naar smaak
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels sesamzaadjes, voor garnering
2 groene uien (pijpajuin) in dunne plakjes, voor garnering
Vers gehakte koriander, voor garnering
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492488
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest - christina cherrier -
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht