Bereidingswijze
Snijd de kipfilets aan de zijkant over de lengte een stukje in zodat je ze kunt vullen. Vul de kipholte met een plakje brie, een halve plak ananas en een blaadje basilicum. Druk de kipholte weer dicht. Bestrooi de kipfilets rondom met kerriepoeder en zout en peper uit de molen.
Leg 2 plakken ham iets overlappend op een snijplank en rol hier een gevulde kipfilet in. Doe hetzelfde met de overige ham en kipfilet.
Leg de kipfilets in een aluminium grillbakje, of in een ovenschaal. Schenk er wat van het bewaarde ananasvocht bij en een scheutje vloeibare bakboter of olijfolie. Bestrooi met wat gedroogde kruiden.
Bak 15 – 20 minuten op een gesloten barbecue, of in de oven op 180 graden tot de ham goudbruin en de kip gaar is. Lepel halverwege de baktijd wat vocht uit het bakje over de kip.
Garneer voor serveren met de overige basilicum.
Eet smakelijk
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
dit recept kwam ik op internet tegen en had zoiets van dat lijkt me lekker en ja dan heb ik dat wil ik uit proberen.En manlief en ik zijn allebei gek op kip ananas en brie ik vond het heerlijk, om je vingers er bij op te eten
Ingrediënten
2 kipfilets
2 plakken roombrie
1 plak ananas (uit een blik of vers kan allebei), gehalveerd (bewaar het vocht van de ananas)
4 grote plakken rauwe ham (bijv. Parmaham of serranoham)
Handje verse basilicumblaadjes
Kneepje vloeibare bakboter, of olijfolie
Optioneel, gedroogde Italiaanse kruiden of basilicum
Hulpmiddelen & keukengerei
Aluminium grillbakje, of ovenschaal
Leuke tips
ik doe de kip in de oven garen als ik geen zin heb in de barbecue en Lekker om te serveren met gebakken aardappeltjes, gesmoorde of geroosterde bospeentjes en basilicum-mayonaise.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492485
Homepage ID
3036796
Teller
0
Bron
ergens van het internet geplukt
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht