Bereidingswijze
-Pel de knoflook en plet fijn. Roer de eigelen door de look en giet er beetje bij beetje de helft van de olie bij onder voortdurend roeren.
-Giet er het lauwe water bij en de azijn.
-Voeg daarna de resterende olie beetje bij beetje bij en blijf roeren tot je een soort van mayonaise-achtige structuur krijgt.
-Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
-Meng er tenslotte de tomatenpuree en saffraan onder en zet in de koelkast.
-Giet er het lauwe water bij en de azijn.
-Voeg daarna de resterende olie beetje bij beetje bij en blijf roeren tot je een soort van mayonaise-achtige structuur krijgt.
-Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
-Meng er tenslotte de tomatenpuree en saffraan onder en zet in de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rouille is een mayonaise die vaak met bouillabaisse geserveerd wordt. De saffraan zorgt voor lekkere kruidige smaak. Probeer hem nu zelf te maken met dit recept!
Ingrediƫnten
3 eidooiers
300 ml olijfolie
2 teentjes knoflook
1 citroen (sap)
10 ml water
1 cl azijn
15 g tomatenpuree
1/2 g saffraan
peper
zout
300 ml olijfolie
2 teentjes knoflook
1 citroen (sap)
10 ml water
1 cl azijn
15 g tomatenpuree
1/2 g saffraan
peper
zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492484
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch