Thandai Poeder

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 05/11/2022 - 11:34
Bereidingswijze
-Om het thandai-poeder te maken, voeg je alle ingrediƫnten toe aan een kruidenmolen.
-Maal tot je een glad poeder krijgt. Bewaar in een luchtdichte verpakking en gebruik indien nodig.
Afbeelding
Thandai Poeder
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Thandai Powder is een veelzijdig masalapoeder dat je gemakkelijk thuis maakt.

Met de smaken kardemom, saffraan, roos en boordevol noten, is dit poeder geweldig om je melk op smaak te brengen of te gebruiken in desserts!
Ingrediƫnten
70 gram amandelen
50 g cashewnoten
1 theelepel hele zwarte peperkorrels
2 eetlepels venkelzaad
2 eetlepels maanzaad
30 groene kardemompeulen
2 eetlepels gedroogde rozenblaadjes
1/4 theelepel saffraandraadjes
Leuke tips
Om Thandai te maken :
-Verwarm 240 ml melk in een pan op middelhoog vuur. Als het warm is, voeg je er 1 eetlepel thandai-poeder aan toe, samen met 1-2 theelepels suiker (naar smaak).
-Roer tot alles goed gemengd is. Serveer warm of koud.
OPMERKINGEN
Dit recept geeft circa 165 gram thandai-poeder. Bewaar in een luchtdichte verpakking, het gaat een maand mee!
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492473
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Manali
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester