Bereidingswijze
-Giet de melk in een brede pan met dikke bodem en breng langzaam aan de kook. Draai het vuur laag, roer de gemalen kardemom erdoor en laat een uur sudderen of tot de helft is ingekookt. De melk moet regelmatig worden geroerd om te voorkomen dat deze aan de bodem van de pan blijft plakken en aanbrandt. Als zich een vel over de melk vormt, hoeft u zich geen zorgen te maken, roer het er gewoon weer door.
-Als de melk is ingekookt, voeg je de suiker en het rozenwater toe. Blijf sudderen, onder voortdurend roeren, gedurende twee tot drie minuten totdat de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat volledig afkoelen, af en toe roeren om velvorming te voorkomen.
-Giet de afgekoelde melk in vier kulfi- of dariole-vormpjes. Dek de vormen af met huishoudfolie en leg ze voorzichtig in de vriezer. Bevries gedurende ten minste zes uur of 's nachts.
-Om de kulfis uit de vorm te halen, dompelt u de vormen kort in een kom met warm water en keert u ze om in ondiepe serveerschalen.
Versier eventueel met rozenblaadjes en serveer meteen.
-Als de melk is ingekookt, voeg je de suiker en het rozenwater toe. Blijf sudderen, onder voortdurend roeren, gedurende twee tot drie minuten totdat de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en laat volledig afkoelen, af en toe roeren om velvorming te voorkomen.
-Giet de afgekoelde melk in vier kulfi- of dariole-vormpjes. Dek de vormen af met huishoudfolie en leg ze voorzichtig in de vriezer. Bevries gedurende ten minste zes uur of 's nachts.
-Om de kulfis uit de vorm te halen, dompelt u de vormen kort in een kom met warm water en keert u ze om in ondiepe serveerschalen.
Versier eventueel met rozenblaadjes en serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit traditionele Indiase ijs is licht en verfrissend. Met een subtiele smaak en geur van rozenwater is het een prachtig dessert.
Ingrediënten
1 L volle melk
3–4 kardemompeulen, zaden fijngemalen
130 g basterdsuiker
1 eetl. rozenwater
Rozenblaadjes, om te versieren
3–4 kardemompeulen, zaden fijngemalen
130 g basterdsuiker
1 eetl. rozenwater
Rozenblaadjes, om te versieren
Hulpmiddelen & keukengerei
kulfi vormpjes
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492471
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Gordon Ramsay (Red)
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch