Bereidingswijze
-Dep de kippendijen droog.
-Meng in een kleine kom de gedroogde kruiden, knoflookpoeder, paprika, zout en peper en wrijf het kruidenmengsel over de kippendijen.
-Verhit olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
-Voeg kip toe aan de verwarmde olie; bak 6 tot 7 minuten per kant, of tot de kip gaar is. Gebruik een Instant Read Thermometer om te controleren op gaarheid. Kip is klaar als de interne temperatuur 75°C registreert.
-Haal de kippendijen uit de pan en zet apart.
-Zet de pan terug op middelhoog vuur en roer de gesneden sjalotten erdoor; kook voor een minuut, of tot ze gaar zijn. Roer de knoflook erdoor en bak 20 seconden, of tot het geurig is.
-Voeg kippenbouillon of wijn toe; klop de zure room erdoor en breng het mengsel aan de kook. Zorg ervoor dat je roert zodat de zure room niet gaat schiften.
-Klop de slagroom erdoor
-Roer de boter erdoor; roer tot het smelt.
-Bak en roer 2 tot 3 minuten, of tot de saus iets ingedikt is.
-Voeg de spinazie toe en kook een minuut, of tot de spinazie geslonken is.
-ALS de saus te dik is, voeg dan een beetje vloeistof (kippenbouillon of wijn) per keer toe, of totdat de gewenste consistentie is bereikt.
-Voeg de kip terug in de pan en laat 1 minuut verwarmen (niet koken)
-Meng in een kleine kom de gedroogde kruiden, knoflookpoeder, paprika, zout en peper en wrijf het kruidenmengsel over de kippendijen.
-Verhit olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
-Voeg kip toe aan de verwarmde olie; bak 6 tot 7 minuten per kant, of tot de kip gaar is. Gebruik een Instant Read Thermometer om te controleren op gaarheid. Kip is klaar als de interne temperatuur 75°C registreert.
-Haal de kippendijen uit de pan en zet apart.
-Zet de pan terug op middelhoog vuur en roer de gesneden sjalotten erdoor; kook voor een minuut, of tot ze gaar zijn. Roer de knoflook erdoor en bak 20 seconden, of tot het geurig is.
-Voeg kippenbouillon of wijn toe; klop de zure room erdoor en breng het mengsel aan de kook. Zorg ervoor dat je roert zodat de zure room niet gaat schiften.
-Klop de slagroom erdoor
-Roer de boter erdoor; roer tot het smelt.
-Bak en roer 2 tot 3 minuten, of tot de saus iets ingedikt is.
-Voeg de spinazie toe en kook een minuut, of tot de spinazie geslonken is.
-ALS de saus te dik is, voeg dan een beetje vloeistof (kippenbouillon of wijn) per keer toe, of totdat de gewenste consistentie is bereikt.
-Voeg de kip terug in de pan en laat 1 minuut verwarmen (niet koken)
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk eenpansgerecht ! Vol van smaak, dankzij sjalotten, wijn en romige spinazie, kip.....klaar binnen 30 minuten !
Ingrediënten
6 kippendijen zonder botten
1 theelepel gedroogde kruiden naar keuze, (ik gebruik een mix van oregano en basilicum, of ik gebruik 1 theelepel Italiaanse kruiden)
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel zoete of gerookte paprika
½ theelepel zout
¼ theelepel versgemalen zwarte peper
1 ½ eetlepel olijfolie
3 teentjes sjalotten, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
10 cl witte wijn of kippenbouillon
10 cl zure room
10 cl slagroom
1 eetlepel boter
zout, naar smaak
150 g verse babyspinazie
1 theelepel gedroogde kruiden naar keuze, (ik gebruik een mix van oregano en basilicum, of ik gebruik 1 theelepel Italiaanse kruiden)
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel zoete of gerookte paprika
½ theelepel zout
¼ theelepel versgemalen zwarte peper
1 ½ eetlepel olijfolie
3 teentjes sjalotten, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
10 cl witte wijn of kippenbouillon
10 cl zure room
10 cl slagroom
1 eetlepel boter
zout, naar smaak
150 g verse babyspinazie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492462
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
easy recipes
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht