Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 140 graden.
Meng zout naar smaak door het vlees. Verhit de boter met de olie en bak het vlees( eventueel in porties) snel rondom lichtjes bruin. Haal het vlees uit de pan en zet even opzij. Fruit de uien circa 5 minuten in het overgebleven vet . Voeg de bloem toe en bak de bloem 3 à 4 minuten al roerend mee.
Voeg vervolgens de bouillon en de laurier toe en breng alles al roerend aan de kook. Voeg het vlees, sambal. ketjap en de azijn toe. Roer alles goed door. Zet het deksel op de pan en zet de pan 3 ½ uur in het midden van de oven. Stoof dan nog 30 minuten zonder deksel verder. Voeg water toe als het te droog mocht worden.
Proef en breng op smaak met peper en zout en eventueel nog ketjap en sambal. Vis de laurier eruit en bestrooi het geheel met grof gehakt selderijblad.
Kook ondertussen de rijst. Serveer met sperzieboontjes of peultjes. Lekker met een zuurtje van augurk en wat gefrituurde uitjes.
Meng zout naar smaak door het vlees. Verhit de boter met de olie en bak het vlees( eventueel in porties) snel rondom lichtjes bruin. Haal het vlees uit de pan en zet even opzij. Fruit de uien circa 5 minuten in het overgebleven vet . Voeg de bloem toe en bak de bloem 3 à 4 minuten al roerend mee.
Voeg vervolgens de bouillon en de laurier toe en breng alles al roerend aan de kook. Voeg het vlees, sambal. ketjap en de azijn toe. Roer alles goed door. Zet het deksel op de pan en zet de pan 3 ½ uur in het midden van de oven. Stoof dan nog 30 minuten zonder deksel verder. Voeg water toe als het te droog mocht worden.
Proef en breng op smaak met peper en zout en eventueel nog ketjap en sambal. Vis de laurier eruit en bestrooi het geheel met grof gehakt selderijblad.
Kook ondertussen de rijst. Serveer met sperzieboontjes of peultjes. Lekker met een zuurtje van augurk en wat gefrituurde uitjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nu , na het opa en oma weekend......( georganiseerd door de N.K.C ) hadden we even genoeg van patat met vegaburger of frikandel , tomatensoep met broodje knakworst en pannenkoeken. ( Hoewel het hartstikke leuk was om te zien met hoeveel flair onze 2 kleindochters van 11 tussen volwassenen aan het pannenkoeken bakken waren. Tja, in zo'n georganiseerd weekend spelen de kleinkinderen de HOOFDROL en draait natuurlijk alles( dus ook het eten) om de kinderen.Ondanks het schitterende weer ging toch deze stoofpot vandaag de oven in. Lekker met rijst , peultjes, pittige augurkjes en gefrituurde uitjes.
Ingrediënten
800 gram riblappen (in blokjes van ca. 3 cm)
75 gram boter
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
3 uien (in kwart ringen)
75 gram bloem
500 milliliter rundvleesbouillon ( 2 blokken met minder zout)
2 laurierblaadjes
4 eetlepels azijn
4 eetlepels ketjap manis
0.5 eetlepel sambal oelek of 1 el sambal badjak , of hoeveelheid naar smaak
1 bosje bladselderij (grof gehakt
75 gram boter
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
3 uien (in kwart ringen)
75 gram bloem
500 milliliter rundvleesbouillon ( 2 blokken met minder zout)
2 laurierblaadjes
4 eetlepels azijn
4 eetlepels ketjap manis
0.5 eetlepel sambal oelek of 1 el sambal badjak , of hoeveelheid naar smaak
1 bosje bladselderij (grof gehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
stoofpan, snijplank, mes, oven
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492461
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Licht aangepast recept van Proef het Zuiden. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht