kruidige-kruimel-appeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/09/2022 - 16:06
Bereidingswijze
Bodem:
- meng de amandelmeel, bakmeel, kaneel, zout en overige kruiden door elkaar.
- rasp de limoenschil boven de kom.
- voeg de kokosolie, honing en het ei toe en kneed het tot een mooi egaal deeg.
- leg de de deegbal, gewikkeld in de vershoudfolie, in de koelkast.

Kruimellaag:
- meng de amandelmeel, havervlokken, havermeel en de specerijen.
- voeg de honing en kokosolie toe.
- kneed het deeg met de hand tot het gelijke vlokken zijn.
- zet de kruimels aan de kant.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Vulling:.
- schil de appels, ontdoe ze van het klokhuis en snijd de parten in stukjes.
- Voeg het limoensap, kaneel en de speculaaskruiden toe en meng het goed door elkaar.

Afwerking:
- vet de springvorm in met olijfolie of boter.
- verdeel het deeg uit de koelkast gelijkmatig over de vorm en vorm een hoge rand.
- verdeel de appelstukjes over de bodem en druk het geheel lichtjes aan.
- verdeel nu de kruimels over de taart en zorg er daarbij voor dat alles goed bedekt is.
- bak de appeltaart in 40 tot 50 minuten goudbruin. Maar let op! De kruimels kunnen snel zwart kleuren. Dek daarom de taart op tijd af met wat aluminiumfolie en zet het geheel nog even terug in de oven tot het geheel gaar is.



Aantal personen
8.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Glutenvrij en suikervrij is inmiddels de leus. Ay, dat wordt steeds lastiger iets lekker te vinden dat aan beide criteria voldoet. Maar met goed snuffelen op internet kom je een heel eind. Zo vond ik voor moederdag dit recept op cookinglife.nl. 
De volgende keer pas ik wel enkel dingen aan. We vonden de bodem en de vulling erg lekker maar de crumble niet echt. Wanneer je anderhalf keer de hoeveelheid deeg neemt van de bodem  moet je een eind komen voor het vlechtwerk. 
Ingrediënten
Voor de bodem:
125 gr kokosolie (niet smelten)
100 gr amandelmeel
220 gr gv bakmeel
40 gr honing
1 ei
2 tl speculaaskruiden
1 tl kaneel
snuf kardemon
1/2 tl gemalen kruidnagel
rasp van een halve limoen
snufje zout

voor de vulling:
1 kg goudrenetten
sap van 1 limoen
1 tl speculaaskruiden
1 tl kaneel

voor de crumble:
80 gr amandelmeel
60 gr gv havervlokken
20 gr gv havermeel
30 gr honig
50 gr kokosolie
1 tl kaneel
1 tl speculaaskruiden
1/2 tl gemalen kruidnagel
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer
springvorm 28 cm
vershoudfolie
Leuke tips
We hebben de taartpunten geserveerd met een toef slagroom voor wie daar zin in had. Maar, zoals boven al vermeld, de volgende keer bakken we hem zonder het kruimeldeeg en met extra bodemdeeg en vlechtwerk.
Misschien eens als nagerecht met een bolletje (walnoten)ijs?
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1492459
Homepage ID
841731
Teller
0
Bron
Cookinglife.nl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
anjelica