Bereidingswijze
-Klop in een kleine kom het sinaasappelsap, limoensap, olie, chilipoeder, zout en peper door elkaar.
-Verdeel de groenten , sinaasappel, grapefruit, avocado's en noten gelijkmatig over vier borden. Besprenkel met de dressing en serveer direct.
-Verdeel de groenten , sinaasappel, grapefruit, avocado's en noten gelijkmatig over vier borden. Besprenkel met de dressing en serveer direct.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een dagelijks favoriet recept voor detox-salades, boordevol smaakvolle citrusvruchten en bladgroenten die de smaakpapillen volledig tevreden stellen. Het is een beetje zoet en zout en pittig in één heerlijke salade-reiniging!
Geniet van deze immuniteitsverhogende en verbluffend levendige detox-salade gemaakt met donkere bladgroenten, grapefruit, sinaasappels, avocado, pistachenoten en gegooid in een dressing van citrusvinaigrette of probeer het met champagnevinaigrette. Het is een verkwikkende salade-reiniging om het energieniveau aan te wakkeren en naar de tafel te brengen wanneer je een beetje extra pit nodig hebt! Verander het recept een beetje door dit gezonde saladerecept te garneren met pecannoten of een magere gekookte visfilet.
Geniet van deze immuniteitsverhogende en verbluffend levendige detox-salade gemaakt met donkere bladgroenten, grapefruit, sinaasappels, avocado, pistachenoten en gegooid in een dressing van citrusvinaigrette of probeer het met champagnevinaigrette. Het is een verkwikkende salade-reiniging om het energieniveau aan te wakkeren en naar de tafel te brengen wanneer je een beetje extra pit nodig hebt! Verander het recept een beetje door dit gezonde saladerecept te garneren met pecannoten of een magere gekookte visfilet.
Ingrediënten
5 cl sinaasappelsap
4 theelepels limoensap
3 eetlepels avocado-olie
½ theelepel chilipoeder
½ theelepel roze zout
¼ theelepel versgemalen zwarte peper
280 g gemengde groenten of babyspinazie, rucola of gehakte boerenkool (met stengels verwijderd)
1 sinaasappel geschild en in blokjes gesneden
1 rode pompelmoes geschild en in partjes gesneden
1 avocado geschild, ontpit en in stukjes van 1 inch gesneden
100 g pistachenoten gehakt, of amandelschijfjes
4 theelepels limoensap
3 eetlepels avocado-olie
½ theelepel chilipoeder
½ theelepel roze zout
¼ theelepel versgemalen zwarte peper
280 g gemengde groenten of babyspinazie, rucola of gehakte boerenkool (met stengels verwijderd)
1 sinaasappel geschild en in blokjes gesneden
1 rode pompelmoes geschild en in partjes gesneden
1 avocado geschild, ontpit en in stukjes van 1 inch gesneden
100 g pistachenoten gehakt, of amandelschijfjes
Leuke tips
Opmerkingen:
Bloedsinaasappels vormen een prachtige kleurrijke toevoeging om ook te gebruiken in deze salade, over de top gesneden
Bloedsinaasappels vormen een prachtige kleurrijke toevoeging om ook te gebruiken in deze salade, over de top gesneden
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1492454
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
mom food
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch