GEZONDE ZWITSERSE SNIJBIETSOEP

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/09/2022 - 10:32
Bereidingswijze
-Bereid de groenten voor door ze af te spoelen, te schillen en de ui, wortel, bleekselderij (verwijder de bladeren) en knoflook te hakken.
-Maak de snijbietblaadjes klaar voor soep door met een scherp mes het midden in te snijden en de steel te verwijderen. Snijd de bladeren en de stelen apart. Als je de soep pureert, kun je het scheiden van de steel van de bladeren overslaan en ze gewoon heel hakken.
-Voeg in een grote pan olie, ui, wortelen, selderij en knoflook toe. Bak op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten, onder regelmatig roeren.
-Voeg de aardappelen, snijbiet, bouillon, kokosmelk, Italiaanse kruiden, laurier, zout en zwarte peper toe. Dek af en laat ongeveer 30 minuten sudderen.
-de wortelen ,bleekselderij, ui ,knoflook in een pan
-Laat iets afkoelen en serveer zoals het is, of pureer de snijbietsoep met een staafmixer of een krachtige blender voor het serveren.
Afbeelding
GEZONDE ZWITSERSE SNIJBIETSOEP
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere soep van snijbiet 
Ingrediënten
1 eetlepel extra vierge olijfolie
200 g ui gehakt
200 g wortelen gehakt
200 g selderij gehakt
2 teentjes knoflook fijngehakt
600 g gouden Yukon-aardappelen of bintjes in blokjes gesneden
800 g snijbiet gehakt inclusief stengels (kan regenboog snijbiet gebruiken)
1 L groentebouillon
1 blik kokosmelk (40 cl)
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 laurierblad
½ theelepel zout of naar smaak
½ theelepel zwarte peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492453
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Mom Food
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester