Bereidingswijze
-Zet een brede pan op hoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe, kruid de kippendijen licht en bak ze bruin in de pan. Leg ze eerst met de velkant naar beneden, omdat ze een beetje vet zullen afgeven, wat zal helpen om het vlees te kleuren en de rest van de ingrediënten te karamelliseren.
-Zodra beide kanten goudbruin zijn, leg je ze opzij en begin je de in dunne plakjes gesneden knoflook en ui te bakken in dezelfde pan.
-Voeg, als ze goudbruin zijn, de bloem toe en roer constant gedurende 1 minuut zodat de bloem niet deegachtig of klonterig wordt.
-Doe de kip terug in de pan, voeg wat rozemarijn toe en schenk het glas witte wijn erbij.
-Roer de saus om de bloem op te lossen en reduceer de wijn tot de helft om de alcohol te verbranden en de zuurgraad toe te voegen die het gerecht nodig heeft.
-Voeg nu de zwarte peper, het glas water en de olijven toe en smoor het gerecht ongeveer 20 minuten, tot de kip mals is en de ingrediënten zijn samengebracht in een sappige, rijke saus.
Proef de kruiding en voeg eventueel toe naar Uw eigen smaak .
-Zodra beide kanten goudbruin zijn, leg je ze opzij en begin je de in dunne plakjes gesneden knoflook en ui te bakken in dezelfde pan.
-Voeg, als ze goudbruin zijn, de bloem toe en roer constant gedurende 1 minuut zodat de bloem niet deegachtig of klonterig wordt.
-Doe de kip terug in de pan, voeg wat rozemarijn toe en schenk het glas witte wijn erbij.
-Roer de saus om de bloem op te lossen en reduceer de wijn tot de helft om de alcohol te verbranden en de zuurgraad toe te voegen die het gerecht nodig heeft.
-Voeg nu de zwarte peper, het glas water en de olijven toe en smoor het gerecht ongeveer 20 minuten, tot de kip mals is en de ingrediënten zijn samengebracht in een sappige, rijke saus.
Proef de kruiding en voeg eventueel toe naar Uw eigen smaak .
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gestoofde Andalusische kip in Spaanse olijvensaus. Dit gerecht maakt gebruik van kippendijen, die niet alleen lekkerder zijn dan borstvlees, maar ook een stuk goedkoper zijn.
Ingrediënten
50 ml olijfolie
8 scharrelkippendijen
1 Knoflookbol
1 ui
2 tl bloem
2 takjes verse rozemarijn
1 Glas droge witte wijn
1 snufje Zwarte peper
1 snufje Zout
1 glas water
200 g ontpitte groene en ontpitte zwarte olijven
8 scharrelkippendijen
1 Knoflookbol
1 ui
2 tl bloem
2 takjes verse rozemarijn
1 Glas droge witte wijn
1 snufje Zwarte peper
1 snufje Zout
1 glas water
200 g ontpitte groene en ontpitte zwarte olijven
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492450
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
O. Alibhoy
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht