Bereidingswijze
-Week het brood in de melk.
-Hak de knoflook, Spaanse ui en platte peterselie fijn
-Klop het ei los en meng alle ingrediƫnten in een bakplaat en kneed dit deeg met schone handen gedurende 2 minuten (niet te veel werken, want dan worden de gehaktballen rubberachtig).
-Maak balletjes door het gehakt tussen je handen te rollen en leg ze op een bakplaat.
-Rooster ze 10 minuten in de oven met een scheutje Spaanse olijfolie op 180 graden.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met wat Spaanse olijfolie en fruit vervolgens de fijngehakte knoflook, wortel en Spaanse ui tot ze transparant zijn.
-Voeg de tijm, rozemarijn, zout, suiker, peper en het glas Spaanse rode wijn toe en flambeer.
-Laat de wijn tot de helft inkoken en voeg de gesneden tomaat uit blik toe. Kook gedurende vijf minuten, voeg de doperwtjes en gehaktballen toe en kook alles samen nog vijf minuten tot de gehaktballen volledig gaar zijn.
-Hak de knoflook, Spaanse ui en platte peterselie fijn
-Klop het ei los en meng alle ingrediƫnten in een bakplaat en kneed dit deeg met schone handen gedurende 2 minuten (niet te veel werken, want dan worden de gehaktballen rubberachtig).
-Maak balletjes door het gehakt tussen je handen te rollen en leg ze op een bakplaat.
-Rooster ze 10 minuten in de oven met een scheutje Spaanse olijfolie op 180 graden.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met wat Spaanse olijfolie en fruit vervolgens de fijngehakte knoflook, wortel en Spaanse ui tot ze transparant zijn.
-Voeg de tijm, rozemarijn, zout, suiker, peper en het glas Spaanse rode wijn toe en flambeer.
-Laat de wijn tot de helft inkoken en voeg de gesneden tomaat uit blik toe. Kook gedurende vijf minuten, voeg de doperwtjes en gehaktballen toe en kook alles samen nog vijf minuten tot de gehaktballen volledig gaar zijn.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In Spanje ook als tapa geserveerd ; pittige balletjes in saus
Ingrediƫnten
Voor de gehaktballen :
500 g runder- of lamsgehakt
1/4 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
1 snufje Zout & zwarte peper
1 takje platte peterselie
1 sneetje wit brood
100 ml melk
1 ei
Voor de saus :
4 el Spaanse olijfolie
3/4 van een ui
4 teentjes knoflook
1 kleine wortel
1 klein blikje doperwtjes
1 glas Spaanse rode wijn
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 snufje Zout
1 blikje gehakte pruimtomaten
1 tl suiker
500 g runder- of lamsgehakt
1/4 ui, gesnipperd
1 teen knoflook
1 snufje Zout & zwarte peper
1 takje platte peterselie
1 sneetje wit brood
100 ml melk
1 ei
Voor de saus :
4 el Spaanse olijfolie
3/4 van een ui
4 teentjes knoflook
1 kleine wortel
1 klein blikje doperwtjes
1 glas Spaanse rode wijn
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 snufje Zout
1 blikje gehakte pruimtomaten
1 tl suiker
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492449
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
O.Alibhoy
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht