Bereidingswijze
Stap 1: Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar en koel ze vervolgens af onder koud water.
Stap 2: Verwarm de olie in een wok pan. Voeg de gember en rode curry toe. Verwarm totdat de rode curry olie scheid.
Stap 3: Voeg de varkenshaas en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
Stap 4: Voeg de suiker, vissaus, kokusmelk, bamboo shoots, limoensap toe en laat nog 5 minuten sudderen.
Stap 5: Voeg de noodles toe en kook deze in de mix gaar
Stap 6: Voeg de sperziebonen toe en warm deze op in de mix.
Stap 7: Voeg een handvol versie korriander en basilicum toe.
Stap 8: Serveren!
Stap 2: Verwarm de olie in een wok pan. Voeg de gember en rode curry toe. Verwarm totdat de rode curry olie scheid.
Stap 3: Voeg de varkenshaas en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
Stap 4: Voeg de suiker, vissaus, kokusmelk, bamboo shoots, limoensap toe en laat nog 5 minuten sudderen.
Stap 5: Voeg de noodles toe en kook deze in de mix gaar
Stap 6: Voeg de sperziebonen toe en warm deze op in de mix.
Stap 7: Voeg een handvol versie korriander en basilicum toe.
Stap 8: Serveren!
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb dit recept gevonden op de bbc good food website. Wilde eens wat anders met sperziebonen en dit recept zag er erg lekker uit! Ben zelf dol op de koi thai curries en om daarmee te koken en dit recept gaf daar weer een gelegenheid voor!
Heb het recept in totaal 2x gemaakt. Één keer voor 2 personen (Alles gehalveerd) en een keer voor 4 personen. Beide was goede hoeveelheid alles was op! Daarnaast vond ik het niet moeilijk om dit te bereiden.
Heb het recept in totaal 2x gemaakt. Één keer voor 2 personen (Alles gehalveerd) en een keer voor 4 personen. Beide was goede hoeveelheid alles was op! Daarnaast vond ik het niet moeilijk om dit te bereiden.
Ingrediënten
250 gr sperziebonen
1 eetlepel olie
4 theelepels rode curry (zelf koi thai gebruikt)
1 eetlepel fijngesneden gember
300 gr varkenshaas
2 eetlepels vissaus
1 theelepel basterd suiker
300 mL groente bouillon
400 mL kokosmelk
200 gr bamboo shoots (uit blik)
1 limoen
hand vol verse korriander en basilicum
Noodles naar keuze
1 eetlepel olie
4 theelepels rode curry (zelf koi thai gebruikt)
1 eetlepel fijngesneden gember
300 gr varkenshaas
2 eetlepels vissaus
1 theelepel basterd suiker
300 mL groente bouillon
400 mL kokosmelk
200 gr bamboo shoots (uit blik)
1 limoen
hand vol verse korriander en basilicum
Noodles naar keuze
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok pan.
Leuke tips
- Ik snij altijd alle ingrediënten van te voren want dan kan ik me daarna volledig op het koken concentreren.
- De varkenshaas snij ik dunne plakjes van en dan "smeer" ik ze uit met me mes zodat ze lekker dun zijn.
- In plaats van normale basilicum gebruikte ik Thaise basilicum (was te koop bij de AH). De anijs smaak moet je wel van houden.
- De varkenshaas snij ik dunne plakjes van en dan "smeer" ik ze uit met me mes zodat ze lekker dun zijn.
- In plaats van normale basilicum gebruikte ik Thaise basilicum (was te koop bij de AH). De anijs smaak moet je wel van houden.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492447
Homepage ID
3036829
Teller
0
Bron
Https://www.bbcgoodfood.com/recipes/red-pork-curry-green-beans
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij