Kalfslapjes in citroensaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 05/07/2022 - 10:14
Bereidingswijze
-klop de kalfslapjes plat en kruid met peper en zout en wentel even door wat bloem en klop af
-pan op vuur met boter of olijfolie en de lapjes vlees mooi goudbruin bakken aan beide zijden, haal uit de pan en zet even apart
-bak de sjalotten en de knoflook glazig in dezelfde pan, blus met de wijn en voeg bouillonblokje en citroensap erbij
-spoel de kerstomaatjes en snij ze in de helft en voeg toe aan de saus
-bestrooi met tijm en serveer meteen
Afbeelding
Kalfslapjes in citroensaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het lievelingsgerecht van de mama van TV chef kok Jeroen De Pauw 
Ingrediënten
600 g kalfslapjes
1 tak kerstomaatjes (16 stuks )
2 sjalotten ( fijn gesnipperd)
1 teen knoflook (fijn gesnipperd)
enkele takjes verse tijm ( fijn gehakt)
sap van 1/2 citroen
20 cl droge witte wijn
1 blokje kippenbouillon
3 el bloem
2 klontjes boter of olijfolie
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
-houten vlees hamer
Leuke tips
lekker met tagliatelle of Griekse pasta
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492445
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
HLN
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester