Bereidingswijze
-klop de kalfslapjes plat en kruid met peper en zout en wentel even door wat bloem en klop af
-pan op vuur met boter of olijfolie en de lapjes vlees mooi goudbruin bakken aan beide zijden, haal uit de pan en zet even apart
-bak de sjalotten en de knoflook glazig in dezelfde pan, blus met de wijn en voeg bouillonblokje en citroensap erbij
-spoel de kerstomaatjes en snij ze in de helft en voeg toe aan de saus
-bestrooi met tijm en serveer meteen
-pan op vuur met boter of olijfolie en de lapjes vlees mooi goudbruin bakken aan beide zijden, haal uit de pan en zet even apart
-bak de sjalotten en de knoflook glazig in dezelfde pan, blus met de wijn en voeg bouillonblokje en citroensap erbij
-spoel de kerstomaatjes en snij ze in de helft en voeg toe aan de saus
-bestrooi met tijm en serveer meteen
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het lievelingsgerecht van de mama van TV chef kok Jeroen De Pauw
Ingrediënten
600 g kalfslapjes
1 tak kerstomaatjes (16 stuks )
2 sjalotten ( fijn gesnipperd)
1 teen knoflook (fijn gesnipperd)
enkele takjes verse tijm ( fijn gehakt)
sap van 1/2 citroen
20 cl droge witte wijn
1 blokje kippenbouillon
3 el bloem
2 klontjes boter of olijfolie
peper en zout
1 tak kerstomaatjes (16 stuks )
2 sjalotten ( fijn gesnipperd)
1 teen knoflook (fijn gesnipperd)
enkele takjes verse tijm ( fijn gehakt)
sap van 1/2 citroen
20 cl droge witte wijn
1 blokje kippenbouillon
3 el bloem
2 klontjes boter of olijfolie
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
-houten vlees hamer
Leuke tips
lekker met tagliatelle of Griekse pasta
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492445
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
HLN
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht