Gratin van witte asperges

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 05/07/2022 - 10:04
Bereidingswijze
-oven voorverwarmen op 200°C
-asperges schillen met een dunschiller en het houterige einde verwijderen.
-rol de asperges in een vochtige keukendoek zodat ze niet uitdrogen en leg opzij
- pers de knoflook bij de room, klop de eieren erdoor en breng op smaak met mosterd en nootmuskaat ; roer er de helft van de gemalen kaas door en kruid met peper en zout
- schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes
-ovenschotel invetten met wat boter en de aardappel plakjes erin leggen
- bedekken met de beenham, 2 plakjes apart houden
- het roommengsel erover gieten en zet 30 min in de voorverwarmde oven , eventueel afdekken met aluminium folie zodat de aardappelschijfjes niet gaan bruinen
-wrijf de asperges in met wat olijfolie en kruiden met peper en zout
-leg ze bij de bijna gare aardappelen
- hak de resterende beenham heel fijn en strooi samen met de kaas over de asperges
-zet nog eens 20 min in de oven
Afbeelding
Gratin van witte asperges
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het lievelingsrecept van de moeder van chef kok Wim Ballieu( Balls & Glory)
Ingrediënten
500 g witte asperges
1 teen knoflook
zout
10 cl room
4 eieren
2 tl mosterd
nootmuskaat
150 g geraspte kaas
peper
400 g aardappelen
olijfolie
200 g beenham ( in plakjes)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492444
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
HLN
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester