Bereidingswijze
-oven voorverwarmen op 200°C
-asperges schillen met een dunschiller en het houterige einde verwijderen.
-rol de asperges in een vochtige keukendoek zodat ze niet uitdrogen en leg opzij
- pers de knoflook bij de room, klop de eieren erdoor en breng op smaak met mosterd en nootmuskaat ; roer er de helft van de gemalen kaas door en kruid met peper en zout
- schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes
-ovenschotel invetten met wat boter en de aardappel plakjes erin leggen
- bedekken met de beenham, 2 plakjes apart houden
- het roommengsel erover gieten en zet 30 min in de voorverwarmde oven , eventueel afdekken met aluminium folie zodat de aardappelschijfjes niet gaan bruinen
-wrijf de asperges in met wat olijfolie en kruiden met peper en zout
-leg ze bij de bijna gare aardappelen
- hak de resterende beenham heel fijn en strooi samen met de kaas over de asperges
-zet nog eens 20 min in de oven
-asperges schillen met een dunschiller en het houterige einde verwijderen.
-rol de asperges in een vochtige keukendoek zodat ze niet uitdrogen en leg opzij
- pers de knoflook bij de room, klop de eieren erdoor en breng op smaak met mosterd en nootmuskaat ; roer er de helft van de gemalen kaas door en kruid met peper en zout
- schil de aardappelen en snij ze in fijne plakjes
-ovenschotel invetten met wat boter en de aardappel plakjes erin leggen
- bedekken met de beenham, 2 plakjes apart houden
- het roommengsel erover gieten en zet 30 min in de voorverwarmde oven , eventueel afdekken met aluminium folie zodat de aardappelschijfjes niet gaan bruinen
-wrijf de asperges in met wat olijfolie en kruiden met peper en zout
-leg ze bij de bijna gare aardappelen
- hak de resterende beenham heel fijn en strooi samen met de kaas over de asperges
-zet nog eens 20 min in de oven
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het lievelingsrecept van de moeder van chef kok Wim Ballieu( Balls & Glory)
Ingrediënten
500 g witte asperges
1 teen knoflook
zout
10 cl room
4 eieren
2 tl mosterd
nootmuskaat
150 g geraspte kaas
peper
400 g aardappelen
olijfolie
200 g beenham ( in plakjes)
1 teen knoflook
zout
10 cl room
4 eieren
2 tl mosterd
nootmuskaat
150 g geraspte kaas
peper
400 g aardappelen
olijfolie
200 g beenham ( in plakjes)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492444
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
HLN
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht