Bereidingswijze
Snij de uien in plakken van 1,5 cm dik. Rijg de plakken ui op spiesjes.
Meng de zonnebloemolie met de balsamicoazijn, tijm en de honing. Bestrijk er de plakken ui mee.
Rooster de spiesjes 6 minuten indirect op de barbecue. Keer ze om en rooster nog eens 6 minuten. Bestrijk met de rest van marinade en keer de spiesjes weer om. Na ongeveer 15 minuten zijn de uiplakken gaar. Leg ze mooi op een schaal en bestrooi met de kaas en extra tijm.
Tip:
Houten satéprikkers week je best even in wat water. Zo verbranden ze niet tijdens het grillen.
Meng de zonnebloemolie met de balsamicoazijn, tijm en de honing. Bestrijk er de plakken ui mee.
Rooster de spiesjes 6 minuten indirect op de barbecue. Keer ze om en rooster nog eens 6 minuten. Bestrijk met de rest van marinade en keer de spiesjes weer om. Na ongeveer 15 minuten zijn de uiplakken gaar. Leg ze mooi op een schaal en bestrooi met de kaas en extra tijm.
Tip:
Houten satéprikkers week je best even in wat water. Zo verbranden ze niet tijdens het grillen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker bijgerecht voor Uw grill party
Ingrediënten
1 eetlepel parmezaanse kaas (geraspt)
2 eetlepels balsamicoazijn
4 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel honing
2 eetlepels tijmblaadjes (fijngehakt + extra)
4 uien (zoete)
peper
zout
2 eetlepels balsamicoazijn
4 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel honing
2 eetlepels tijmblaadjes (fijngehakt + extra)
4 uien (zoete)
peper
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
satéprikkers
Leuke tips
Tip:
Houten satéprikkers week je best even in wat water. Zo verbranden ze niet tijdens het grillen.
Houten satéprikkers week je best even in wat water. Zo verbranden ze niet tijdens het grillen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492443
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
spar
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch