Bereidingswijze
Kook de sperzieboontjes in het bouillonblokje 7-9 minuten beetgaar . Giet af( vang het kookvocht op)( dit heeft extra veel smaak) en laat uitlekken.
Fruit de ui, knoflook en paprika enkele minuten in wat olie. Voeg het kerriepoeder toe en fruit even mee. Voeg het gehakt ook toe en bak het rul en bruin.
Vervolgens gaan de sojasaus, sambal en pindakaas erbij. Roer alles goed door en voeg dan de room en het water toe. Laat even pruttelen. Als laatste gaan er de uitgelekte boontjes bij. Even mee verwarmen en klaar om te serveren.
Fruit de ui, knoflook en paprika enkele minuten in wat olie. Voeg het kerriepoeder toe en fruit even mee. Voeg het gehakt ook toe en bak het rul en bruin.
Vervolgens gaan de sojasaus, sambal en pindakaas erbij. Roer alles goed door en voeg dan de room en het water toe. Laat even pruttelen. Als laatste gaan er de uitgelekte boontjes bij. Even mee verwarmen en klaar om te serveren.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht is gebaseerd op de : "dagschotel sperziebonen met satésaus " en de smaak elementen zitten in een zakje. ( Maggi)
Het is een heerlijk dagelijks gerecht, dat in een mum van tijd op tafel kan staan, ook zonder dat zakje. En je maakt het zo pittig en romig als jezelf wilt.
Het is een heerlijk dagelijks gerecht, dat in een mum van tijd op tafel kan staan, ook zonder dat zakje. En je maakt het zo pittig en romig als jezelf wilt.
Ingrediënten
150 gram rundergehakt
1 rode ui gesnipperd
1 teen knoflook uit de pers
1 rode paprika in blokjes
300 gram sperzieboontjes getopt en gehalveerd
100 ml kookroom
100 ml water
2 el pindakaas
1 tl kerriepoeder
1 tl sambal naar keuze ( ik nam badjak)( flinke tl)
1 el sojasaus ( lichte versie)( minder zout)
½ bouillonblokje groente
120 gram rijst naar keuze.
1 rode ui gesnipperd
1 teen knoflook uit de pers
1 rode paprika in blokjes
300 gram sperzieboontjes getopt en gehalveerd
100 ml kookroom
100 ml water
2 el pindakaas
1 tl kerriepoeder
1 tl sambal naar keuze ( ik nam badjak)( flinke tl)
1 el sojasaus ( lichte versie)( minder zout)
½ bouillonblokje groente
120 gram rijst naar keuze.
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, snijplank mes pan voor de rijst
Leuke tips
Lekker met rijst. Kook de rijst in het kookwater van de boontjes en vul eventueel aan met extra water.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492439
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Aangepast recept van Smakelijck eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht