Lentelasagne met schelvis en tuinbonen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 05/04/2022 - 08:50
Bereidingswijze
1 Snij de schelvisfilet met een scherp mes in dunne plakken. Blancheer de tuinbonen enkele minuten in kokend water, laat schrikken onder koud water en duw ze uit hun vliesje. Snij de tomaten in dunne plakjes. Snipper de sjalot en stoof glazig in boter. Voeg de tuinbonen toe en roerbak kort.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt 50 g boter en voeg de bloem toe. Roer tot een roux en voeg al roerend de bouillon en melk toe. Laat al roerend inkoken en breng op smaak met basilicum, peper en zout. Meng er van het vuur de helft van de geraspte kaas door.
3 Beboter een ovenschaal en leg er een laag lasagnevellen in. Leg daarop 1/3 van de tuinbonen, een laagje tomatenplakjes en 1/3 van de vis. Bedek met een laagje bechamelsaus. Herhaal de laagjes nog 2 keer. Werk de laatste laag af met de rest van de geraspte kaas.
4 Zet de lasagne 35 minuten in de oven, tot hij een mooi bruin korstje heeft. Werk af met enkele blaadjes basilicum.
Afbeelding
Lentelasagne met schelvis en tuinbonen
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker gerecht met schelvisfilet en asperges
Ingrediënten
800 g schelvisfilet
500 g tuinbonen (diepvries)
250 g lasagnevellen (vers)
1 sjalot
2 tomaten
3 el basilicum (gehakt)
20 cl melk
100 g geraspte kaas
20 cl visbouillon
50 g bloem
50 g boter (+ extra)
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492436
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester