Hamrolletjes met verse roomkaas en daslook

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 05/02/2022 - 13:13
Bereidingswijze
- Snij de daslook fijn, voeg de roomkaas en een beetje peper uit de molen toe en meng alles goed door elkaar.
- Spreid de ham uit (eventueel 2 schijfjes op elkaar) schep er een lepel van het roomkaasmengsel op, en rol ze op. Snij ze doormidden, of in meerdere stukjes.
Afbeelding
Hamrolletjes met verse roomkaas en daslook
Hamrolletjes met verse roomkaas en daslook
Hamrolletjes met verse roomkaas en daslook
Hamrolletjes met verse roomkaas en daslook
Hamrolletjes met verse roomkaas en daslook
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De lente is weer in het land en dat betekent dat de daslook weer welig tiert. Daslook is erg gezond en lekker en je kunt er alle kanten mee op.
Deze keer heb ik een mengsel van verse (geiten)roomkaas met fijngesneden daslook gemaakt om hamrolletjes mee te vullen, lekker als hapje maar je kunt het ook als amuse of voorgerecht maken.
Gekookte ham ligt het meest voor de hand om hiervoor te gebruiken maar schroom niet om bijvoorbeeld Ardennerham, Serranoham of Parmaham te gebruiken.
Let op als de ham erg dun gesneden is moet je misschien 2 schijfjes op elkaar leggen.

TIP: Je kunt de daslook ook vervangen door bieslook.
Ingrediƫnten
- 125 gram verse (geiten)roomkaas
- +/- 15 daslookbladeren (afhankelijk van de grootte)
- vergemalen peper (zout kan maar is niet perse nodig)
- gesneden schijfjes ham.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492432
Homepage ID
2066044
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse