Glaasjes met wittechocolademousse met matcha, aardbeien en cashewnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 04/30/2022 - 11:45
Bereidingswijze
1 Week de gelatineblaadjes in koud water. Doe 5 cl room, het matchapoeder en de witte chocolade in een pannetje. Warm langzaam op en laat de chocolade smelten. Knijp de gelatine uit en los ze op in de warme room. Roer goed om. Giet in een kommetje en laat afkoelen.
2 Klop de eiwitten op met een snuifje zout. Klop de rest van de room ( 25 cl) op en voeg geleidelijk aan de kristalsuiker toe. Meng voorzichtig het chocolade-matcha-mengsel onder de opgeklopte slagroom. Meng er de eiwitten onder. Doe het mengsel in een spuitzak en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
3 Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij ze in stukjes. Rooster de cashewnoten in een droge pan en hak grof. Leg in elk glaasje een paar aardbeien, spuit er een beetje mousse op en werk af met de cashewnoten.
Afbeelding
Glaasjes met wittechocolademousse met matcha, aardbeien en cashewnoten
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Chocolademousse in de zomer? Ja hoor, met witte chocolade en aardbeien maak je een hemels zomers dessert. Opgelet: reken een paar uur tijd om de mousse te laten opstijven.    

  •  

Ingrediënten
300 g aardbeien
8 g gelatine (in blaadjes)
30 cl volle room
1 tl matchapoeder
120 g witte chocolade
2 eiwitten
zout
2 el kristalsuiker
2 el cashewnoten
Hulpmiddelen & keukengerei
spuitzak
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1492421
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester