Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/29/2022 - 12:43
Bereidingswijze
Verhit een halve el olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot circa 2 minuten. Blus af met ½ el balsamicoazijn. Voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak circa 5 minuten mee. Schep de risotto rijst erdoor en bak 2 minuten, tot de korrels glazig zijn.
Voeg een scheut van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo circa 20 minuten door, totdat de rijst gaar is.
Schep de mascarpone, kip en de helft van de kaas door de risotto en warm even mee. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de rucola met de overige olijfolie en balsamico. Verdeel de risotto over diepe borden. Garneer met een pluk rucola en bestrooi met de overige kaas.
Afbeelding
Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.
Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.
Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.
Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.
Romige risotto met gerookte kip, mascarpone en paddenstoelen.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke risotto voor een dagelijkse maaltijd. Gerookte kip, mascarpone en gemengde paddenstoelen met als tegenhanger een groene salade voor bij de romige risotto.
Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
1 sjalot  gesnipperd
1eetlepel balsamicoazijn
100 gram gemengde paddenstoelen (schoongeveegd, grof gesneden)( ik had 200 gram oesterzwammen)
1 ruime eetlepel  gedroogde tijm
150  gram risotto rijst
circa 450  ml  paddenstoelenbouillon
75 gram mascarpone
1 gerookte kipfilet in blokjes
30 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
30  gram rucola
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, pan
Leuke tips
Serveer een frisse salade bij de risotto met gerookte kip en paddenstoelen als tegenhanger voor het romige van het gerecht.
Bestrooi de risotto met tijmblaadjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492417
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het Zuiden eigen tekst en foto's
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47