Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Kruid de zalmfilets aan beide kanten met zout en peper en schroei ze in de hete pan, met het vlees eerst naar beneden, gedurende 5 minuten aan elke kant, of tot ze naar wens gaar zijn. Zodra de zalmfilets gaar zijn, uit de pan halen en apart zetten.
2. Smelt in dezelfde pan de boter in het overgebleven kookvocht. Voeg de knoflook toe en bak tot het geurig is (ongeveer een minuut). Voeg de ui toe en roerbak tot hij glazig is. Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak 1-2 minuten zodat ze hun smaak vrijgeven. Giet tot slot de groentebouillon erbij en laat de saus iets inkoken.
3. Zet het vuur laag, voeg de slagroom toe en breng zachtjes aan de kook terwijl je af en toe roert. Breng de roomsaus op smaak met peper en zout.
4. Voeg de babyspinazie toe en laat slinken in de saus, en voeg de Parmezaanse kaas toe ( naar smaak) . Laat de roomsaus nog een minuutje pruttelen tot de kaas gesmolten is.
5. Doe de gegrilde zalmfilets terug in de pan; bestrooi met de peterselie en schep de saus over elke filet.
2. Smelt in dezelfde pan de boter in het overgebleven kookvocht. Voeg de knoflook toe en bak tot het geurig is (ongeveer een minuut). Voeg de ui toe en roerbak tot hij glazig is. Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak 1-2 minuten zodat ze hun smaak vrijgeven. Giet tot slot de groentebouillon erbij en laat de saus iets inkoken.
3. Zet het vuur laag, voeg de slagroom toe en breng zachtjes aan de kook terwijl je af en toe roert. Breng de roomsaus op smaak met peper en zout.
4. Voeg de babyspinazie toe en laat slinken in de saus, en voeg de Parmezaanse kaas toe ( naar smaak) . Laat de roomsaus nog een minuutje pruttelen tot de kaas gesmolten is.
5. Doe de gegrilde zalmfilets terug in de pan; bestrooi met de peterselie en schep de saus over elke filet.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk gerecht met een pittige roomsaus dat snel klaar is ! Serveer de romige Toscaanse zalm over gestoomde groenten , rijst of pasta .
Ingrediënten
3 zalmfilets
2 theelepels olijfolie
2 eetlepels boter
5 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 ui, gesnipperd
10 cl groentebouillon
150 g ingeblikte zongedroogde tomaat in olie ( ontdaan van olie )
20 cl room
Zout en peper naar smaak
500 g babyspinazieblaadjes
geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel verse peterselie, gehakt
2 theelepels olijfolie
2 eetlepels boter
5 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 ui, gesnipperd
10 cl groentebouillon
150 g ingeblikte zongedroogde tomaat in olie ( ontdaan van olie )
20 cl room
Zout en peper naar smaak
500 g babyspinazieblaadjes
geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel verse peterselie, gehakt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492415
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
CHRISTINA CHERRIER - eatwell-
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht