Klassieke Hollandse Traybake met asperges, kriel, ham en ei.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/28/2022 - 18:15
Bereidingswijze

Beleg een bakplaat met bakpapier. Bestrooi de asperges en de krieltjes met de olijfolie en schuif de bakplaat voor 30 minuten in de oven.

Controleer de gaarheid van de asperges en de kriel met de punt van een scherp mes. Indien ze voor jou de juiste gaarheid hebben , haal je de plaat uit de oven. Leg de gepelde en gehalveerde eieren en losjes opgerolde plakjes ham ertussen en bestrooi met zout naar smaak en wat fijn gehakte bladpeterselie.

Serveer met de honing-mosterdsaus.
Afbeelding
Klassieke Hollandse  Traybake met asperges, kriel, ham en ei.
Klassieke Hollandse  Traybake met asperges, kriel, ham en ei.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het witte goud wordt ook wel eens : “ De koningin der groente genoemd”. Vandaag gaat deze super groente op de bakplaat in gezelschap van vastkokende krielaardappeltjes. Door het roosteren krijgen deze heerlijke witte stengels een iets gelige kleur en nóg meer smaak. Bovendien heb je er geen omkijken naar. Ondertussen kook je de eitjes hard , maak je de honing-mosterdsaus en rol je de plakjes ham nog even op.Afhankelijk van de dikte van de asperges staat de bakplaat circa 30 minuten in het midden van een oven van 180 graden. 
Ingrediënten
500 gram dikke asperges geschild en 1 cm van onderkant afgesneden
450 verse krieltjes schoon geschrapt en in even grote stukken gesneden
150 gram goede achterham in plakjes
2 eieren hard gekookt
1 el olijfolie
enkele takjes bladpeterselie fijn gehakt

VOOR DE MOSTERDMAYONAISE

2 tl grove mosterd
3 el mayonaise
2 tl honing of agave siroop
Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat, snijplank, mes, pan, kommetje
Leuke tips
Halveer de aardappeltjes ze of snijd ze in partjes zodat ze niet dikker zijn dan 1 cm. Het is belangrijk dat de aardappelen dezelfde oventijd hebben als de asperges. Halveer dikke asperges in de lengte.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492413
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Janneke Philippi eigen tekst en foto's
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47