Kabeljauwfilet met parmezaankorstje en venkelstoemp

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 04/28/2022 - 08:49
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Haal de boter alvast uit de koeling. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
-Was de venkel, verwijder de wortel en snij in gelijke kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de venkelblokjes op een matig vuur gedurende 6-8 minuten, tot ze mooi beetgaar en lichtjes gekleurd zijn. Kruid met peper en zout.
-Neem 2/3de van de boter en meng met de parmezaan en het paneermeel.
-Kruid de visfilets met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en verdeel er het parmezaanmengsel over. Zet de ovenschaal 8 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nadien nog kort onder de grill van de oven voor een mooi goudgeel korstje.
-Snij de bladpeterselie fijn, maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, de fijngesneden bladpeterselie, peper, zout en nootmuskaat toe en meng er dan ook de blokjes gebakken venkel door.

Serveer de venkelstoemp met de visfilets en werk af met de peterselieblaadjes.
Afbeelding
Kabeljauwfilet met parmezaankorstje en venkelstoemp
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze kabeljauwfilet met parmezaankorstje is een waar genot voor elke visliefhebber! Overheerlijk in combinatie met de venkelstoemp. Dit moet je proberen!
Ingrediënten
500 g bloemige aardappelen
1 venkel
30 g parmezaan
5 el paneermeel
2 kabeljauwfilets of 2 kabeljauwhaasjes
10 g bladpeterselie
1 el olijfolie
3 el boter
3 el melk
snufje nootmuskaat
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492410
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
15 gram
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester