Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Vet een muffinvorm in.
-Doe de aardappelschijfjes in een grote kom en voeg de boter, de parmezaan, de tijm, de knoflook, peper en zout toe. Roer goed om.
-Maak torentjes van de schijfjes in de muffinvorm. Bestrooi met wat extra peper.
-Zet in de oven en bak 40 minuten tot de randjes bruin en krokant zijn.
-Laat 5 minuten rusten en serveer dan de torentjes lekker warm, met nog wat parmezaan erover geraspt.
-Vet een muffinvorm in.
-Doe de aardappelschijfjes in een grote kom en voeg de boter, de parmezaan, de tijm, de knoflook, peper en zout toe. Roer goed om.
-Maak torentjes van de schijfjes in de muffinvorm. Bestrooi met wat extra peper.
-Zet in de oven en bak 40 minuten tot de randjes bruin en krokant zijn.
-Laat 5 minuten rusten en serveer dan de torentjes lekker warm, met nog wat parmezaan erover geraspt.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze lekkere torentjes van aardappelschijfjes met parmezaan zijn ideaal als hapje of bijgerecht. Heerlijk gekruid en krokant gebakken in de oven.
Ingrediënten
1½ kg aardappel, geschild en in dunne plakjes
3 el boter, gesmolten
2 el parmezaan
1 el tijm
1 tl knoflookpoeder
peper en zout
3 el boter, gesmolten
2 el parmezaan
1 el tijm
1 tl knoflookpoeder
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
muffinvorm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1492409
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
15gram
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch