Bereidingswijze
-Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe, bak tot het geurig is, ongeveer 30 seconden, voeg de hot saus, worcestershiresaus, bier, citroensap, creoolse kruiden en peper toe, breng aan de kook en kook tot de saus wordt gehalveerd, ongeveer 5-7 minuten.
-Voeg de scampi toe en kook tot ze gaar zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de grootte
- Zet het vuur laag tot medium-laag, roer de gekoelde boter erdoor tot hij smelt, breng op smaak met zout en geniet met stokbrood om al die smakelijke saus op te nemen!
-Voeg de scampi toe en kook tot ze gaar zijn, ongeveer 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de grootte
- Zet het vuur laag tot medium-laag, roer de gekoelde boter erdoor tot hij smelt, breng op smaak met zout en geniet met stokbrood om al die smakelijke saus op te nemen!
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Naast de scampi is het belangrijkste de BBQ-saus, een mengsel van hete saus, Worcestershire-saus, citroensap, knoflook en veel boter. Het recept zelf is heel eenvoudig en het is om je vingeren af te likken !
Ingrediënten
2 eetlepels boter
3 teentjes knoflook, gesnipperd
5 cl hot saus (of naar smaak)
5 cl Worcestershire-saus
10 cl bier, droge witte wijn of vis bouillon
2 eetlepels citroensap (~1/2 citroen)
2 theelepels creoolse kruiden
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1/2 kg scampi's gepeld en ontdaan van darmkanaal
2 eetlepels boter, gekoeld en in stukjes gesneden
zout naar smaak
3 teentjes knoflook, gesnipperd
5 cl hot saus (of naar smaak)
5 cl Worcestershire-saus
10 cl bier, droge witte wijn of vis bouillon
2 eetlepels citroensap (~1/2 citroen)
2 theelepels creoolse kruiden
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1/2 kg scampi's gepeld en ontdaan van darmkanaal
2 eetlepels boter, gekoeld en in stukjes gesneden
zout naar smaak
Leuke tips
verschillende 'hot sauzen' hebben verschillende niveaus van pikant ; iedereen heeft een andere tolerantie voor pikant , dus voeg de'hot saus' beetje bij beetje toe totdat je de gewenste pikantheid hebt bereikt. (Ik gebruik meestal Franks Red Hot saus.)
-Het recept van Frank's RedHot is al in 1896 bedacht en in 1920 voor het eerst op de markt gekomen! Frank's Redhot Original Cayenne Pepper Sauce is gemaakt met slechts vijf ingrediënten, waaronder rode cayenne pepers. Deze saus is overal in en bij te gebruiken. Je kan ze ook zelf maken ( zie recept op de site )
-Het recept van Frank's RedHot is al in 1896 bedacht en in 1920 voor het eerst op de markt gekomen! Frank's Redhot Original Cayenne Pepper Sauce is gemaakt met slechts vijf ingrediënten, waaronder rode cayenne pepers. Deze saus is overal in en bij te gebruiken. Je kan ze ook zelf maken ( zie recept op de site )
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492406
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht