Bereidingswijze
Schil de asperges met een dunschiller en verwijder circa 1 cm van elke onderkant. Breng water aan de kook met ¼ bouillonblokje kip de geschilde asperges en voeg schillen en kontjes voor meer smaak toe. Kook 10 minuten.
Verwarm ondertussen de oven op 200 graden voor.
Rol het bladerdeeg uit en snij er 2 vierkanten van. Bedek het midden van het bladerdeeg met een flinke klodder mascarpone . Breng de mascarpone op smaak met peper uit de molen en smeer uit. Leg er de gerookte zalm op en dan de gekookte asperges. Bestrooi dit geheel met wat citroenrasp.
Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe tot een pakketje en wrijf het deeg met los geklopt ei in.
Zet voor circa 20 minuten in de oven . Pocheer ondertussen 2 eieren ( of kook ze hard en snij ze in plakjes ).
Serveer de pakketjes met gepocheerd of gekookt ei en garneer met wat gesnipperde bladpeterselie.
Verwarm ondertussen de oven op 200 graden voor.
Rol het bladerdeeg uit en snij er 2 vierkanten van. Bedek het midden van het bladerdeeg met een flinke klodder mascarpone . Breng de mascarpone op smaak met peper uit de molen en smeer uit. Leg er de gerookte zalm op en dan de gekookte asperges. Bestrooi dit geheel met wat citroenrasp.
Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe tot een pakketje en wrijf het deeg met los geklopt ei in.
Zet voor circa 20 minuten in de oven . Pocheer ondertussen 2 eieren ( of kook ze hard en snij ze in plakjes ).
Serveer de pakketjes met gepocheerd of gekookt ei en garneer met wat gesnipperde bladpeterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een eenvoudig gerecht met het gouden duo ASPERGES en ZALM. Klaar in 40 minuten . Heerlijk als hoofdgerecht en zelfs als lunch.In het klein een fijne amuse of lekker voorgerecht.Bovendien gemakkelijk te maken. Leve de lente !Hou je niet van gerookte zalm, kies dan een Italiaanse ham zoals Parma of Serranoham. Ook met goede kwaliteit gekookte ham erg lekker. Ik vergat het citroenrasp over de asperges te strooien. Dan maar bovenop. Ook lekker.
Ingrediënten
1 rol vers bladerdeeg op bakpapier
6 stuks dikke asperges circa 500 gram geschild
150 gram gerookte zalm
4 el mascarpone
rasp van een ½ citroen
3 eieren 2 eieren pocheren en1 ei los geklopt
beetje gesnipperde bladpeterselie
6 stuks dikke asperges circa 500 gram geschild
150 gram gerookte zalm
4 el mascarpone
rasp van een ½ citroen
3 eieren 2 eieren pocheren en1 ei los geklopt
beetje gesnipperde bladpeterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakplaat, snijplank, mes en pan, kom
Leuke tips
Wij zijn geen liefhebber van gepocheerd ei, vandaar dat ik de 2 eitjes heb gekookt.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492402
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het Zuiden. Naar smaak aangepast. Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch