Bereidingswijze
-Pureer de sinaasappelpartjes, sap, knoflook, paprika, olijfolie en zout in een blender tot een gladde massa. Wrijf de marinade over de varkenslende en plaats in een ovenschaal. Dek af met plastic en zet in de koelkast voor minimaal 8 uur en maximaal 48 uur.
- Haal de schotel uit de koelkast en veeg de overtollige marinade eraf. Laat een uur op het aanrecht staan zodat het op kamertemperatuur komt.
-Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats het vlees in de oven (onafgedekt) gedurende 10 minuten, verlaag dan het vuur tot 150°C en baknog 45 minuten tot een uur, totdat een thermometer in het midden van het vleesstuk 60°C aangeeft.
Laat minstens 15 minuten rusten alvorens te snijden en te serveren.
- Haal de schotel uit de koelkast en veeg de overtollige marinade eraf. Laat een uur op het aanrecht staan zodat het op kamertemperatuur komt.
-Verwarm de oven voor op 200°C. Plaats het vlees in de oven (onafgedekt) gedurende 10 minuten, verlaag dan het vuur tot 150°C en baknog 45 minuten tot een uur, totdat een thermometer in het midden van het vleesstuk 60°C aangeeft.
Laat minstens 15 minuten rusten alvorens te snijden en te serveren.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Je begint met het maken van een supereenvoudige puree van gerookte paprika, knoflook sinaasappel en zout. Dan wrijf je het helemaal over een varkenslende, dek af en laat het een nacht in de koelkast staan, als de smaken elkaar hebben leren kennen ontstaat magie.
Ingrediënten
1 sinaasappel, in vieren gesneden (ja...de hele sinaasappel!)
15 cl sinaasappelsap
14 teentjes knoflook
100 g gerookte Spaanse paprika
10 cl extra vierge olijfolie
zout
1 varkenslende van circa 2,5 kg met intact vet
15 cl sinaasappelsap
14 teentjes knoflook
100 g gerookte Spaanse paprika
10 cl extra vierge olijfolie
zout
1 varkenslende van circa 2,5 kg met intact vet
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492401
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Alexandra Raij and Eder Montero
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht