Bereidingswijze
-Verhit olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en paprika toe en bak tot ze geurig zijn.
-Voeg de gesneden chorizo toe en bak 1-2 minuten of tot ze knapperig zijn. Voeg de rode wijn toe en laat sudderen tot de wijn is ingedikt .
-Schep over in een serveerschaal en serveer direct met wat brood
-Voeg de gesneden chorizo toe en bak 1-2 minuten of tot ze knapperig zijn. Voeg de rode wijn toe en laat sudderen tot de wijn is ingedikt .
-Schep over in een serveerschaal en serveer direct met wat brood
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het absolute eerste dat ik altijd bij een tapasrestaurant bestel, is de chorizo. Ik vind het overal heerlijk en het wordt op elke manier geserveerd, maar mijn absolute favoriet is toch wel de eenvoudig gefrituurde chorizo in rode wijn.
Slechts een handvol ingrediƫnten, met veel smaak. Deze duurt maar een paar minuten om voor te bereiden, maar het is altijd een toppertje . Serveer het met wat stukjes brood ernaast om de smaakvolle wijnolie op de bodem op te zuigen.
Slechts een handvol ingrediƫnten, met veel smaak. Deze duurt maar een paar minuten om voor te bereiden, maar het is altijd een toppertje . Serveer het met wat stukjes brood ernaast om de smaakvolle wijnolie op de bodem op te zuigen.
Ingrediƫnten
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 theelepel gerookte paprikapoeder
250 g Spaanse Chorizo, gesneden in stukken
25 cl rode wijn
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 theelepel gerookte paprikapoeder
250 g Spaanse Chorizo, gesneden in stukken
25 cl rode wijn
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1492400
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Alejandra Ramos
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht