Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Kook de bucatini net niet gaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Schep over in een kom en kruid met Provençaalse kruiden. Laat even rusten.
-Bak de ui samen met de knoflook glazig in de olijfolie. Voeg er het gehakt aan toe en bak rul. Voeg de tomatenblokjes toe en giet er de vleesbouillon over. Laat 10 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
-Laat de boter smelten in een pan en roer er de bloem door. Laat opdrogen. Voeg er geleidelijk en al roerend de melk aan toe en laat indikken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-Leg de helft van de penne in een grote ovenschaal en schenk er de gehakt-tomatensaus over. Bedek met de andere helft van de pasta. Schenk hierover de witte saus en bestrooi met de gemalen kaas. Zet 25 minuten in de oven.
-Kook de bucatini net niet gaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Schep over in een kom en kruid met Provençaalse kruiden. Laat even rusten.
-Bak de ui samen met de knoflook glazig in de olijfolie. Voeg er het gehakt aan toe en bak rul. Voeg de tomatenblokjes toe en giet er de vleesbouillon over. Laat 10 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
-Laat de boter smelten in een pan en roer er de bloem door. Laat opdrogen. Voeg er geleidelijk en al roerend de melk aan toe en laat indikken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-Leg de helft van de penne in een grote ovenschaal en schenk er de gehakt-tomatensaus over. Bedek met de andere helft van de pasta. Schenk hierover de witte saus en bestrooi met de gemalen kaas. Zet 25 minuten in de oven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pastitsio is een pastaschotel met gehakt en bucatini (holle pasta) , origineel afkomstig uit Griekenland. De bucatini is afkomstig uit midden Italië .
Ingrediënten
600 g gemengd gehakt
400 g bucatini
400 g tomatenblokjes, ontveld en in blokjes
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
4 el bloem
150 g kaas, gemalen
250 ml vleesbouillon
400 ml melk
4 el boter
2 el olijfolie
1 tl Provençaalse kruiden
snufje nootmuskaat
peper en zout
400 g bucatini
400 g tomatenblokjes, ontveld en in blokjes
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
4 el bloem
150 g kaas, gemalen
250 ml vleesbouillon
400 ml melk
4 el boter
2 el olijfolie
1 tl Provençaalse kruiden
snufje nootmuskaat
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1492399
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
15 gram
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht