PENNE MET ROMIGE BROCCOLISAUS EN ITALIAANSE HAM

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 04/26/2022 - 09:03
Bereidingswijze
Voor je begint te koken:
-breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, een grote kookpot, een klein kookpotje en een staafmixer klaar.
-Snij de broccoli in roosjes.
-Pluk de blaadjes salie en snij fijn.
-Giet het hete water in de kookpot, breng opnieuw aan de kook en voeg de broccoliroosjes en een snuf zout toe. -Kook beetgaar in 3 minuten. Schep de broccoliroosjes uit het hete water, hou even apart en voeg de penne toe. -Laat 10 minuten koken en giet af.
-Verhit de olijfolie in het kookpotje en voeg de gekookte broccoliroosjes toe. Roerbak 1 minuut en strooi er de bloem over.
-Voeg de melk en salie toe en breng aan de kook.
-Mix fijn met de staafmixer en breng de saus op smaak met peper en zout.
-Meng de penne met de broccolisaus.

Serveer en drapeer er de plakjes prosciutto over. Werk af met parmezaanschilfers.
Afbeelding
PENNE MET ROMIGE BROCCOLISAUS EN ITALIAANSE HAM
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een originele pasta met een romig broccolisausje met salie. Heel gemakkelijk en snel om klaar te maken én overheerlijk met de zoute Italiaanse ham erbij. Werk af met parmezaanschilfers en je hebt een originele Italiaanse maaltijd in 15 minuten op tafel gezet!
Ingrediënten
1 broccoli
5 g salie
200 g penne
150 g prosciutto
30 g parmezaanschilfers
1 el olijfolie
1 el bloem
250 ml melk
peper en zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492398
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
15gram
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester