Bereidingswijze
-zet een soeppan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur met wat olijfolie
-Voeg de worst toe, verdeel het met een lepel of spatel tot het bijna gaar is.
-Voeg de uien en knoflook toe aan de pot met de worst en de druppels, roer en kook tot ze ongeveer 3-4 minuten zacht zijn.
-Voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe en kook nog 3-4 minuten, breng op smaak met zout en peper.
-Voeg de bloem toe, roer om te combineren en giet dan de wijn erbij, roer om de bodem van de pan te schrapen terwijl de wijn inkookt. Laat de wijn 2 minuten inkoken en voeg dan de kip- en runderbouillon, spinazie, tomatenblokjes en tijmtakjes toe.
-Breng aan de kook en kook, gedeeltelijk afgedekt gedurende 20-25 minuten, af en toe roerend zodat de aardappelen tijdens het koken niet aan de bodem van de pan blijven kleven.
-Controleer of de aardappelen zacht zijn, verwijder dan ongeveer 1 kopje aardappelen in een kom en pureer met een vork of een aardappelstamper. Doe de aardappelpuree terug in de soep en roer om te combineren.
-Roer de room en Parmezaanse kaas erdoor en proef de soep af en eventueel bijkruiden met peper
-Kook de soep nog 10 minuten, onafgedekt op laag vuur, zodat de smaken zich kunnen vermengen.
-Verwijder de takjes tijm en serveer.
-Voeg de worst toe, verdeel het met een lepel of spatel tot het bijna gaar is.
-Voeg de uien en knoflook toe aan de pot met de worst en de druppels, roer en kook tot ze ongeveer 3-4 minuten zacht zijn.
-Voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe en kook nog 3-4 minuten, breng op smaak met zout en peper.
-Voeg de bloem toe, roer om te combineren en giet dan de wijn erbij, roer om de bodem van de pan te schrapen terwijl de wijn inkookt. Laat de wijn 2 minuten inkoken en voeg dan de kip- en runderbouillon, spinazie, tomatenblokjes en tijmtakjes toe.
-Breng aan de kook en kook, gedeeltelijk afgedekt gedurende 20-25 minuten, af en toe roerend zodat de aardappelen tijdens het koken niet aan de bodem van de pan blijven kleven.
-Controleer of de aardappelen zacht zijn, verwijder dan ongeveer 1 kopje aardappelen in een kom en pureer met een vork of een aardappelstamper. Doe de aardappelpuree terug in de soep en roer om te combineren.
-Roer de room en Parmezaanse kaas erdoor en proef de soep af en eventueel bijkruiden met peper
-Kook de soep nog 10 minuten, onafgedekt op laag vuur, zodat de smaken zich kunnen vermengen.
-Verwijder de takjes tijm en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere romige maaltijdsoep met Italiaanse worst ,
Ingrediƫnten
1/2 kg Italiaanse worst, los of omhulsel verwijderd
750 g aardappelen gesneden in dobbelstenen
1 eetlepel olijfolie (indien nodig)
200 g gesnipperde ui
1 eetlepel gehakte knoflook
1 theelepel zout
Verse zwarte peper naar smaak
2 eetlepels bloem
12 cl droge witte wijn
50 cl kippenbouillon
50 cl runderbouillon
100 g bevroren spinazie, ontdooid en drooggeperst
1 blik tomatenblokjes met sap
4-5 takjes verse tijm
20 cl zware room
50 g geraspte Parmezaanse kaas
750 g aardappelen gesneden in dobbelstenen
1 eetlepel olijfolie (indien nodig)
200 g gesnipperde ui
1 eetlepel gehakte knoflook
1 theelepel zout
Verse zwarte peper naar smaak
2 eetlepels bloem
12 cl droge witte wijn
50 cl kippenbouillon
50 cl runderbouillon
100 g bevroren spinazie, ontdooid en drooggeperst
1 blik tomatenblokjes met sap
4-5 takjes verse tijm
20 cl zware room
50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492396
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Manti
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht