Bereidingswijze
- Fruit de groenten aan in wat olie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 minuten, af en toe roeren. Voeg wortelen en bleekselderij toe en bak 5 minuten, af en toe roeren. Voeg knoflook toe en bak 2 minuten, af en toe roeren.
-Kook de bloem. Voeg de bloem toe en roer om te combineren. Kook gedurende 1 minuut, onder regelmatig roeren.
-Voeg de kippenbouillon, aardappelen, kip, kerriepoeder, garam masala toe en roer goed dooreen
- Ga door met koken tot de soep kookt. Zet het vuur laag tot medium-laag, om het sudderen te behouden. Blijf 10-15 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn, af en toe roeren zodat de bodem van de soep niet verbrandt.
- Roer de erwten en kokosmelk erdoor tot alles gemengd is. Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout.
- Serveer warm, gegarneerd met koekjes of crackers.
-Kook de bloem. Voeg de bloem toe en roer om te combineren. Kook gedurende 1 minuut, onder regelmatig roeren.
-Voeg de kippenbouillon, aardappelen, kip, kerriepoeder, garam masala toe en roer goed dooreen
- Ga door met koken tot de soep kookt. Zet het vuur laag tot medium-laag, om het sudderen te behouden. Blijf 10-15 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn, af en toe roeren zodat de bodem van de soep niet verbrandt.
- Roer de erwten en kokosmelk erdoor tot alles gemengd is. Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout.
- Serveer warm, gegarneerd met koekjes of crackers.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze gezellige kipcurrysoep is gemaakt met de heerlijkste romige currybouillon en gevuld met malse kip en groenten naar keuze. Voel je vrij om kikkererwten of witte bonen in plaats van kip te gebruiken om deze soep vegetarisch/veganistisch te maken.
Ingrediƫnten
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gepeld en in blokjes gesneden
2 grote wortelen, in blokjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1/4 kop bloem
1,2 L kippenbouillon (of groentebouillon)
1/2 kg aardappelen, in hapklare stukjes gesneden
1/2 kg (ongekookte) kippenborsten zonder vel, in hapklare stukjes gesneden
1 eetlepel kerriepoeder
2 theelepels garam masala
2/3 kop bevroren erwten
1 (15-ounce) blik volvette kokosmelk (of half en half)
zeezout en versgekraakte zwarte peper naar smaak
1 ui, gepeld en in blokjes gesneden
2 grote wortelen, in blokjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1/4 kop bloem
1,2 L kippenbouillon (of groentebouillon)
1/2 kg aardappelen, in hapklare stukjes gesneden
1/2 kg (ongekookte) kippenborsten zonder vel, in hapklare stukjes gesneden
1 eetlepel kerriepoeder
2 theelepels garam masala
2/3 kop bevroren erwten
1 (15-ounce) blik volvette kokosmelk (of half en half)
zeezout en versgekraakte zwarte peper naar smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1492393
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht