Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor de teryakisaus door elkaar en zet apart.
Verhit een scheutje olie in een wok en bak het gehakt met peper en zout naar smaak gaar , rul en bruin. Voeg de wok groente toe en bak 2-5 minuten mee. Voeg de teryaki saus toe , roer alles door en laat enkele minuten pruttelen om in te dikken.
Ondertussen maak je de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de noedels toe roer alles om en garneer het gerecht met het geroosterd sesamzaad en bos ui.
Verhit een scheutje olie in een wok en bak het gehakt met peper en zout naar smaak gaar , rul en bruin. Voeg de wok groente toe en bak 2-5 minuten mee. Voeg de teryaki saus toe , roer alles door en laat enkele minuten pruttelen om in te dikken.
Ondertussen maak je de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de noedels toe roer alles om en garneer het gerecht met het geroosterd sesamzaad en bos ui.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een ideaal campinggerecht, dat in een mum van tijd op tafel staat. Je kunt natuurlijk gebruik maken van een kant en klare teryakisaus , maar als je alle ingrediënten voorhanden hebt , is het een fluitje van een cent om dit zelf even te maken. Door toevoeging van vers sinaasappelsap kan de smaak iets afwijkend zijn. Je hebt zoetere en iets zurige sinaasappelen, maar in beide gevallen is de smaak van de saus heerlijk.
Ingrediënten
350 gram wok groente naar keuze
100 gram runder en 100 gram h.o.h gehakt
wok noedels naar keuze ( ik had voorgekookte noedels)
1 bos uitje in schuine ringetjes gesneden
2 el sesamzaad geroosterd
zwarte peper en zout naar smaak
VOOR DE TERYAKISAUS
25 ml water
25 ml sojasaus
1 el agave siroop of honing
½ el mirin
15 gram bruine basterd suiker
2 cm verse gember geschild en geraspt
2 teen knoflook fijn gehakt
sap van ½ sinaasappel
ruim ½ el maizena
100 gram runder en 100 gram h.o.h gehakt
wok noedels naar keuze ( ik had voorgekookte noedels)
1 bos uitje in schuine ringetjes gesneden
2 el sesamzaad geroosterd
zwarte peper en zout naar smaak
VOOR DE TERYAKISAUS
25 ml water
25 ml sojasaus
1 el agave siroop of honing
½ el mirin
15 gram bruine basterd suiker
2 cm verse gember geschild en geraspt
2 teen knoflook fijn gehakt
sap van ½ sinaasappel
ruim ½ el maizena
Hulpmiddelen & keukengerei
Wok snijplank, mes pannetje
Leuke tips
Lekker met kroepoek, zoetzure uitjes of atjar
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492391
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Familie over de kook. Eigen tekst en foto's.
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht