Bereidingswijze
* Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een (wok/hapjes)pan en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak deze 2 minuten mee.
* Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en roer dit goed door. Vervolgens blus je de risotto af met een scheut kippenbouillon. Zodra de bouillon is opgenomen voeg je een nieuwe scheut toe, dit herhaal je tot de bouillon op is.
Kook de risotto ongeveer 25 minuten, tot deze zacht is van binnen. Kom je bouillon tekort? Maak dan wat extra. Het kan ook zijn dat je wat overhoudt.
* Indien je kipstukjes wil toevoegen aan de risotto, kan je deze ondertussen in een aparte pan bakken met wat Italiaanse kruiden.
* Zodra de risotto zacht is, kan je de kipstukjes, crème fraîche en parmezaanse kaas toevoegen, roer dit vervolgens goed door. Garneer de tomatenrisotto met bosui naar smaak.
* Geniet van je overheerlijke tomatenrisotto!
* Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en roer dit goed door. Vervolgens blus je de risotto af met een scheut kippenbouillon. Zodra de bouillon is opgenomen voeg je een nieuwe scheut toe, dit herhaal je tot de bouillon op is.
Kook de risotto ongeveer 25 minuten, tot deze zacht is van binnen. Kom je bouillon tekort? Maak dan wat extra. Het kan ook zijn dat je wat overhoudt.
* Indien je kipstukjes wil toevoegen aan de risotto, kan je deze ondertussen in een aparte pan bakken met wat Italiaanse kruiden.
* Zodra de risotto zacht is, kan je de kipstukjes, crème fraîche en parmezaanse kaas toevoegen, roer dit vervolgens goed door. Garneer de tomatenrisotto met bosui naar smaak.
* Geniet van je overheerlijke tomatenrisotto!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit overheerlijke recept is echt mijn go-to recept als ik gasten heb en iedereen is altijd mega enthousiast over deze tomatenrisotto!
Ingrediënten
* 300 gram risottorijst
* 1 liter kipbouillon
* 2 blikjes tomatenblokjes
* 400 gram kip
* 50 gram parmezaanse kaas
* 1 el crème fraîche
* 1 ui
* 2 teentjes knoflook
* Bosui
* 1 liter kipbouillon
* 2 blikjes tomatenblokjes
* 400 gram kip
* 50 gram parmezaanse kaas
* 1 el crème fraîche
* 1 ui
* 2 teentjes knoflook
* Bosui
Leuke tips
Wil je jezelf extra verwennen? Garneer de risotto dan met burrata! Voor meer overheerlijke recepten, neem een kijkje op www.studentikook.online!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1492390
Homepage ID
3036919
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht