Bereidingswijze
-Snijd de basilicumblaadjes klein en hou de steeltjes apart.
-Breng de bouillon met de Vermouth en de basilicumsteeltjes aan de kook. Kook voor de helft in.
-Roer er de ricotta en de room onder en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-Giet er de schuimwijn bij en schep er de opgeklopte room onder. Schuim de saus op met een staafmixer.
-Roer er vlak voor het serveren het basilicum onder.
-Breng de bouillon met de Vermouth en de basilicumsteeltjes aan de kook. Kook voor de helft in.
-Roer er de ricotta en de room onder en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-Giet er de schuimwijn bij en schep er de opgeklopte room onder. Schuim de saus op met een staafmixer.
-Roer er vlak voor het serveren het basilicum onder.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze vissaus is lekker bij gebakken of gepocheerde witte vis. (hondshaai, griet, tong, wijting)
Ingrediƫnten
1 bosje basilicum
40 ml Vermouth
30 ml schuimwijn
100 g ricotta van Berloumi
50 ml room
1 el opgeklopte room
1 el citroensap
500 ml groentebouillon
peper
zout
40 ml Vermouth
30 ml schuimwijn
100 g ricotta van Berloumi
50 ml room
1 el opgeklopte room
1 el citroensap
500 ml groentebouillon
peper
zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492389
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch