Paprikasaus voor bij de vis

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 04/23/2022 - 09:10
Bereidingswijze
-Snijd de paprika's in blokjes.
-Snipper de sjalotten fijn en fruit de sjalotten met de paprika in hete boter.
-Blus met de porto en de cognac.
-Giet er de bouillon bij en laat op een zacht vuur en met deksel op de pan garen.
-Mix de saus daarna glad en giet door een zeef.
-Breng op smaak met de suiker, peper en zout.
-Kook de saus nog wat verder in.
-Roer er net voor het serveren de room door.
-Werk af met peterselie.
Afbeelding
Paprikasaus voor bij de vis
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze vissaus is lekker bij gebakken vis zoals zeeduivel en tarbot, maar ook perfect bij sint-jakobsvruchten.
Ingrediƫnten
2 rode paprika's
2 sjalotten
80 ml witte porto
20 ml cognac
250 ml visbouillon
0,50 tl fijne suiker
2 el opgeklopte room
boter
peper
zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492388
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester