Bereidingswijze
-Snijd de paprika's in blokjes.
-Snipper de sjalotten fijn en fruit de sjalotten met de paprika in hete boter.
-Blus met de porto en de cognac.
-Giet er de bouillon bij en laat op een zacht vuur en met deksel op de pan garen.
-Mix de saus daarna glad en giet door een zeef.
-Breng op smaak met de suiker, peper en zout.
-Kook de saus nog wat verder in.
-Roer er net voor het serveren de room door.
-Werk af met peterselie.
-Snipper de sjalotten fijn en fruit de sjalotten met de paprika in hete boter.
-Blus met de porto en de cognac.
-Giet er de bouillon bij en laat op een zacht vuur en met deksel op de pan garen.
-Mix de saus daarna glad en giet door een zeef.
-Breng op smaak met de suiker, peper en zout.
-Kook de saus nog wat verder in.
-Roer er net voor het serveren de room door.
-Werk af met peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze vissaus is lekker bij gebakken vis zoals zeeduivel en tarbot, maar ook perfect bij sint-jakobsvruchten.
Ingrediƫnten
2 rode paprika's
2 sjalotten
80 ml witte porto
20 ml cognac
250 ml visbouillon
0,50 tl fijne suiker
2 el opgeklopte room
boter
peper
zout
2 sjalotten
80 ml witte porto
20 ml cognac
250 ml visbouillon
0,50 tl fijne suiker
2 el opgeklopte room
boter
peper
zout
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1492388
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
lekker van bij ons
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch